Leg Spotify-advertenties het zwijgen op met EZBlocker

© CIDimport

Leg Spotify-advertenties het zwijgen op met EZBlocker

Geplaatst: 15 december 2014 - 12:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:50

Redactie ID.nl

Gebruik je de gratis variant van Spotify, dan hoor je geregeld advertenties tussen je muziek door. Logisch, maar toch ook vervelend: vaak is de audio veel luider dan de rest van je tracks en dezelfde reclame wordt keer op keer (op keer!) herhaald.

Daar is iets aan te doen met EZBlocker, een programmaatje dat op de achtergrond draait en de advertenties van Spotify automatisch dempt. Ze worden nog wel afgespeeld, je hoort ze alleen niet meer. Spotify loopt dus geen inkomsten aan je mis.

Spotify Premium

Indirect is er natuurlijk wel minder reden om over te stappen naar Spotify Premium. De betaalde versie van Spotify kost 9,99 per maand en zorgt er onder meer voor dat je geen reclame meer krijgt voorgeschoteld.

Als je de muziekdienst toch wilt steunen én af wil zijn van irritante advertenties, dan overweeg je die optie nog het beste. Met EZBlocker riskeer je namelijk ook mooie aanbiedingen van Spotify zelf te missen - tenzij je die commercials handmatig toelaat.

Alternatieven

Met EZBlocker vallen er dus ineens stiltes tussen je tracks. Een waar geschenk als je een bepaalde commercial echt helemaal zat bent, maar een beetje saai is het wel. Zeker als Spotify verschillende reclames achter elkaar draait, luister je al snel naar een minuut stilte.

Een alternatief is dan ook het bekende Blockify, een programma dat exact hetzelfde doet als EZBlocker. Die geeft je daarnaast de mogelijkheid eigen MP3's af te spelen zodra een advertentie wordt gedempt. Daarmee zijn de stiltes verleden tijd.

In deze workshop behandelen we alleen EZBlocker, omdat die het gemakkelijkst te installeren is. Blockify werkt vrijwel op dezelfde manier, maar ontregelde de Spotify-installatie op twee verschillende testcomputers. EZBlocker werkte direct zonder problemen.

EZBlocker installeren

Veel simpeler dan dit wordt het niet. Download eerst EZBlocker door hier te klikken. Open EZBlocker.exe en het programma opent automatisch zowel zichzelf als Spotify. Dat ziet er zo uit:

Leg Spotify-advertenties het zwijgen op met EZBlocker-15983690

© CIDimport

En klaar ben je! Er is verder geen installatie vereist. Minimaliseer EZBlocker en je merkt dat commercials automatisch worden gedempt, zodra ze voorbij komen. Je krijgt daarvan bericht in je taakbalk.

Leg Spotify-advertenties het zwijgen op met EZBlocker-15983691

© CIDimport

Extra tips:

- Geen zin in telkens die notificaties? Zet dan het vinkje voor Enable Taskbar Notifications uit in het hoofdmenu.

- Dempt EZBlockeer een advertentie niet automatisch? Dan kun je hem handmatig toevoegen aan de zogenaamde blocklist. Open daarvoor EZBlocker en kies de optie Add Current to Blocklist, zodra de reclame afspeelt.

- Met de optie Open Blocklist zie je welke commercials er precies worden gedempt. Als je sommige wel weer wilt horen, kun je ze hier ook weer terug aanzetten met de Remove-optie.

Leg Spotify-advertenties het zwijgen op met EZBlocker-15983692

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten