Kim Dotcom brengt politieke partij naar Amerika

Kim Dotcom gaat terug de politiek in en brengt zijn Internet Party in 2015 naar de Verenigde Staten. De Megaupload-oprichter wil met zijn politieke partij meedoen aan de verkiezingen van 2016.

Dotcom stak eerder al 3 miljoen dollar in een campagne voor de Internet Party ten tijde van de Nieuw-Zeelandse verkiezingen. Dat liep uiteindelijk op niets uit, want het lukte de partij niet een zetel te bemachtigen.

Kim zegt op Twitter dat de Amerikaanse tak van zijn partij niet door hem wordt gefinancierd, hij neemt enkel de PR op zich. Dat kan ook bijna niet anders, want eerder gaf de ondernemer nog aan helemaal blut te zijn. Sterren uit de muziek, film en internetindustrie zouden betrokken zijn bij de totstandkoming van de partij. 

Rechtszaak

De aankondiging volgt (heel erg) kort op een hoorzitting, waarbij Dotcom zijn borgtocht bijna werd ontnomen. Hij staat nog steeds op de nominatie om uitgeleverd te worden aan de Verenigde Staten wegens zijn vermeende auteursrechtenschendingen en witwaspraktijken. Daarover wordt in 2015 uitspraak gedaan.

Overigens kan Dotcom zelf geen gooi doen naar het presidentschap, omdat hij eigenlijk van Duitse komaf is. Tot 2005 ging hij door het leven onder zijn geboortenaam, Kim Schmitz. Zijn partij wil onder meer een goedkoper en vrijer internet, het legaliseren van wiet en gratis basisonderwijs voor iedereen.

(via Torrentfreak)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten