Je eigen Facebook-Pagina maken met Pages

© CIDimport

Je eigen Facebook-Pagina maken met Pages

Geplaatst: 11 april 2014 - 11:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:47

Redactie

Als je een eigen blog hebt, een eigen bedrijfje hebt, of je rockband wil promoten via Facebook, hoef je niet alleen een account te gebruiken. Je kunt ook een speciale Pagina aanmaken, met Facebook Pages. We laten u precies zien hoe dat werkt.

Het maken van een pagina begint met je je eigen Facebook-account, je logt in met je eigen gegevens. Aan de rechterkant van de blauwe balk staat een pijltje naar beneden. Hierop klik je en dan ga je naar 'pagina maken'.

Hier kun je kiezen uit verschillende onderwerpen om een Facebook-Pagina aan te maken. De onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn:
 

  • Lokaal bedrijf of lokale plaats

  • Organisatie of instelling,

  • Merk of product       

  • Artiest, band of bekende persoon

  • Amusement

  • Goed doel of community

© CIDimportTijdens de eerste stap, vul je de omschrijving van je pagina in en een eventuele andere website als die er ook is. Daarna geef je antwoord op de vraag of het een échte locatie/band is en of je hem beheert vanuit de officiële band. In de tweede stap is het tijd voor de profielfoto, dit kun je doen door zelf een foto te uploaden of een foto van een andere website te kiezen.

© CIDimportBij de derde stap kun je de pagina aan je favorieten toevoegen. In de laatste stap kun je een betalingsmethode selecteren. Dit is alleen nodig als je van plan bent je pagina (betaald) te promoten, maar als je dat niet wilt kun je deze stap gewoon overslaan.
En klaar ben je; je hebt nu een Facebook-Pagina aangemaakt. 'Like' gelijk je pagina en nodig daarna al je vrienden uit om deze ook je net aangemaakte pagina te laten liken. Let wel op de melding bovenin de pagina. Op het moment dat je naar je Pages gaat reageer je automatisch vanaf die pagina in plaats vanaf je eigen account. Dit kun je handmatig bovenin uitzetten.

© CIDimport

© CIDimportWil je de pagina niet meer, dan is het gelukkig niet zo moeilijk deze te verwijderen. Op de pagina zelf ga je naar 'pagina bewerken' en dan naar 'instellingen bewerken'. Je komt hier op de instellingenpagina waar je helemaal onderin de pagina kunt verwijderen door op 'permantent verwijderen' te klikken. Alle likes en alle dingen die je op de pagina zet zullen verwijderd worden.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000