© CIDimport

Intel maakt eigen drone

Geplaatst: 12 oktober 2016 - 06:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:56

Redactie

Dat Intel op zoek is naar andere markten dan de pc-markt voor hun chips is vast geen geheim. Kennelijk gaat de zoektocht zover dat de chipfabrikant nu een heuse eigen drone heeft. De Intel Falcon 8+ is gebaseerd op een bestaande drone van de Duitse dronefabrikant Ascending Technologies, een bedrijf dat eerder dit jaar door Intel is overgenomen.

Met de overname van Ascending Technologies was Intel eigenlijk al een dronefabrikant, maar de ambities zijn zo groot dat ze nu ook een drone onder de Intel-vlag uitbrengen. De Intel Falcon 8+ is wel gebaseerd op de bestaande AscTec Falcon 8 van Ascending Technologies. De drone is bedoeld voor de professionele markt en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld verkenningsvluchten, industriële inspecties en het in kaart brengen van gebieden. De drone heeft een afmeting van 76,8 x 81,7 x 16 centimeter en kan maximaal 0,8 kilogram meenemen. De accu houdt het zo’n 16 tot 26 minuten uit.

Nieuw ten opzichte van de originele drone is de Intel Cockpit, een controller met twee joysticks en geïntegreerde tablet met Intel-processor. Beelden van de drone worden in 1080p weergegeven. De cockpit is water bestendig en heeft een stevige behuizing zodat de drone ook in zwaardere omstandigheden inzetbaar is. De maximale afstand tussen de controller en de drone is 1 kilometer.

© CIDimport

De Intel Cockpit bevat een Windows-tablet met Intel-processor.

Intel droneplatform

Intel had al een Intel Aero compute board, een ontwikkelplatform voor dronebouwers dat draait op een quadcore Intel Atom-processor. Het bordje ondersteunt Intels RealSense cameratechnologie zodat een drone ook diepte kan zien. Overigens is het onduidelijk of dit bordje daadwerkelijk in de Falcon 8+ verwerkt is we vermoeden van niet want in de specificaties is hierover niets te vinden. In ieder geval is wel duidelijk dat Intel in drones een serieuze toevoeging aan hun activiteiten ziet.

Het is nog niet bekend wanneer de Falcon 8+ te koop is of wat hij gaat kosten. Gezien de professionele insteek zal het in ieder geval nog een tijdje duren voor je thuis een Intel-drone naast je Intel-pc kunt zetten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000