Zo kun je Snapchat verwijderen

© PXimport

Zo kun je Snapchat verwijderen

Geplaatst: 19 september 2019 - 09:43

Aangepast: 24 november 2022 - 13:42

Martin Gijzemijter

Snapchat loopt af in populariteit. Zie je steeds meer mensen om je heen Snapchat verwijderen? Er zijn veel andere platformen als Instagram en TikTok die meer gebruikt worden. Als je voorlopig klaar bent met de app kun je jouw Snapchat account verwijderen of deactiveren.

© PXimport

© PXimport

Je hebt nu het account en de inloggegevens verwijdert op de app. Je account bestaat echter nog wel steeds. Deze kun je via de site van Snapchat verwijderen.

  • Log via de link in op je account

  • Klik op Doorgaan

Je krijgt nu een bevestiging te zien van het feit dat je account gedeactiveerd is. Je krijgt een mail waarin bevestigd wordt dat je account gedeactiveerd is. Deze deactivatie is voor 30 dagen. Je accountgegevens en groepen en dergelijke blijven nog wel actief. Wanneer je na de 30 dagen weer inlogt op Snapchat kun je jouw account weer gebruiken zoals die was. Al je groepen en vrienden heb je nog in je lijst staan.

© PXimport

Over 30 dagen wordt jouw account pas definitief verwijderd. Mocht je Snapchat weer willen gebruiken log dan voor dat de 30 dagen verstreken is weer in en je kunt je oude account weer gebruiken. Laat je de 30 dagen verstrijken dan is je account ook echt definitief verdwenen.

Er zijn tegenwoordig talloze sociale-media opties. Met de stijgende populariteit van Instagram en TikTok is het zo dat er steeds minder mensen actief zijn op Snapchat. Ook zou je door privacyoverwegingen geneigd kunnen zijn om je account te verwijderen.

App verwijderen

Nu je account is verwijderd wil je wellicht ook de app verwijderen. Misschien wordt het dan verleidelijk om de app weer te gaan gebruiken terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Op zowel Android als iOS telefoons kun je de applicatie verwijderen door op het app-icoontje te drukken en hem in te houden. Vervolgens verschijnt er een kruisje of een prullenbak. Door daar op te klikken verwijder je de app. Nu is er niets meer op je telefoon aanwezig wat je herinnert aan Snapchat. Misschien wil je naast deze applicatie ook wel Instagram of Facebook verwijderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000