Instagram-zoekgeschiedenis verwijderen doe je zo

© PXimport

Instagram-zoekgeschiedenis verwijderen doe je zo

Software

Geplaatst: 15 februari 2022 - 07:09

Aangepast: 14 december 2022 - 10:06

Justin Doornekamp

Als je iets opzoekt via Instagram, wordt je zoekgeschiedenis automatisch opgeslagen. Wil je je zoekgegevens verwijderen, dan kun je dit altijd via het social media-platform doen. Hoe dat werkt, leggen we in dit artikel uit. Je Instagram-zoekgeschiedenis verwijderen doe je zo.

Op je telefoon

Open op je Android-telefoon of iPhone de Instagram-app en tik rechtsonder in de navigatiebalk op je profielicoontje. Wanneer je vervolgens op je profielpagina komt, tik je op het hamburgermenu (de drie horizontale streepjes). Kies hier voor de optie Instellingen en daarna voor de optie Beveiliging. In dit menu vind je onder Gegevens en geschiedenis de optie Zoekgeschiedenis wissen. Op een Android-telefoon heet dit gewoonweg Zoekgeschiedenis.

Vervolgens krijg je een overzicht van je zoekgeschiedenis en met één tik op Alles wissen verwijder je al deze gegevens. Je kunt ook individuele zoekopdrachten in deze lijst wissen, door rechts naast de zoekopdracht op het kruisje te tikken.

Je ziet na het wissen van de gegevens overigens mogelijk nog wel steeds accounts waarnaar je hebt gezocht als voorgestelde resultaten. 

Op je desktop

Gebruik je de app niet, maar voeg je je foto’s altijd toe via de Instagram-website via je Windows-pc, Mac of Chromebook, dan moet je op een andere manier je zoekgeschiedenis wissen. Ga hiervoor naar de Instagram-website en log in op je account. Klik rechtsboven in het scherm op je profielicoontje en ga naar Instellingen. In het menu Privacy en beveiliging vind je Accountgegevens bekijken (onder het kopje Accountgegevens). 

Wanneer je deze optie aanklikt, kom je op een pagina terecht met allerlei gegevens over je profiel. Hier kun je inzicht krijgen in wanneer je je hebt aan- of afgemeld bij Instagram, de accounts die je hebt geblokkeerd en meer. Ook vind je hier Zoekgeschiedenis. Als je onder dit kopje klikt op Alles weergeven dan kun je zoekopdrachten wissen die je hebt uitgevoerd voor accounts, locaties of hashtags.

© PXimport

Zowel op je smartphone als op de Instagram-website kun je ook recente zoekopdrachten verwijderen, door de zoekbalk aan te tikken en vervolgens op het kruisje rechts van de zoekopdracht te klikken.

Uiteraard wordt alleen de zoekgeschiedenis van het account waarop je bent aangemeld verwijderd. Heb je meerdere Instagram-accounts, dan moet je de bovenstaande stappen dus opnieuw doorlopen om ook de geschiedenis van dat account te verwijderen. Lees hierover meer in ons artikel over meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000