Grote bestanden versturen in 3 stappen

© PXimport

Grote bestanden versturen in 3 stappen

Software

Geplaatst: 16 mei 2017 - 06:42

Aangepast: 24 november 2022 - 12:31

Robbin Ooijevaar

WeTransfer is de bekendste dienst om grote bestanden te versturen. Binnen een paar muisklikken jaag je tot 2 GB over je internetlijntje. Door de populariteit vergeten we bijna dat er prima alternatieven zijn. Wil je bijvoorbeeld nog grotere bestanden versturen? In dit artikel bespreken we drie diensten die je moet kennen, al is het alleen maar omdat je er meer dan 2 GB mee kunt verzenden.

Stap 1: Filedropper

Met Filedropper kun je tot 5 GB gratis versturen. Als je meer dan één bestand wilt versturen, moet je het zelf even inpakken tot een zip-bestand. Nadat je je bestand hebt geüpload via de website, krijgt je een link te zien. Deze moet je handmatig kopiëren en plakken om te delen met anderen, want een mailfunctie ontbreekt. Ook de mogelijkheid om een geüpload bestand te verwijderen, is niet aanwezig. De dienst heeft een formulier om een downloadlink op te laten heffen.

© PXimport

Stap 2: JustBeamIt

Met JustBeamIt maakt het niet uit hoe groot of klein de bestanden zijn die je wilt versturen: er is geen limiet. Addertje onder het gras? Het is maar hoe je het bekijkt. De dienst werkt zonder ‘tussenserver’. Je bestanden worden dus niet eerst geüpload naar een server op internet waarna de ontvanger ze vanaf daar downloadt. JustBeamIt heeft van beide kanten (zender en ontvanger) een browser nodig. Surf naar de website van de dienst en sleep de bestanden die je wilt versturen naar het browservenster. Klik op Create link om een unieke url aan te maken. Deel deze met de ontvanger, maar sluit je browser niet af! Je bestanden worden via een soort p2p-verbinding uitgewisseld. Dit lijkt onhandig, maar geeft ook een veilig gevoel omdat je meer controle hebt en direct ziet wanneer je bestanden zijn opgehaald.

© PXimport

Stap 3: Binnen je netwerk

Snapdrop werkt eveneens als een bestandskoerier, maar dan binnen je eigen thuisnetwerk. Als je de website op twee computers opent, zien ze elkaar vrijwel direct. Klik in de browser op het systeem om bestanden uit te wisselen. Het bijzondere aan Snapdrop is dat het op (bijna) alle apparaten werkt. Je kunt dus direct bestanden uitwisselen tussen je Windows-pc, Mac, tablet en smartphone. Dit laatste is vooral handig omdat het altijd veel gedoe is om bijvoorbeeld een filmpje van je smartphone op je computer te krijgen. Dankzij Snapdrop is dit snel geregeld.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000