Google werkt aan betaalmethode met gezichtsherkenning

© CIDimport

Google werkt aan betaalmethode met gezichtsherkenning

Geplaatst: 3 maart 2016 - 10:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:27

Redactie

Google werkt aan een manier om te betalen met je smartphone zonder dat je je telefoon uit je broekzak hoeft te halen. Met 'Hands Free' betaal je dan onder andere met een selfie.

Dat schrijft de internetgigant in een blogpost. Het gaat in eerste instantie om een proef die alleen in een aantal restaurants in San Francisco plaatsvindt, maar als dat succesvol is wil Google de dienst verder uitbreiden.

Lokale meldingen

Gebruikers kunnen zich bij Hands Free aanmelden door hun Google-profiel te gebruiken. Via wifi, bluetooth en locatiegegevens krijg je dan een melding als je in een winkel staat waar je met de dienst kunt betalen. Een winkeleigenaar kan dat op een scherm zien of je inderdaad de persoon bent ie je zegt dat je bent, onder meer door naar de foto bij je Google-account te kijken.

Selfie-betalingen

Uiteindelijk komt er ook een manier om automatisch te betalen met een selfie door je gezicht te laten scannen. Een winkel die een camera met gezichtsherkenning heeft staan gebruikt dat om je gezicht te vergelijken met dat op je Google-profiel.

Eigen betaalsysteem

Google is al langer bezig met een eigen betaalmethode. Android Pay wordt onder andere geïntegreerd in toestellen met NFC, maar de dienst is in Nederland nog niet actief.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000