'Galaxy S7 Edge meest aanbevolen smartphone'

© CIDimport

'Galaxy S7 Edge meest aanbevolen smartphone'

Geplaatst: 23 november 2016 - 11:09

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

Redactie

Bezitters van een Galaxy S7 Edge zijn zo tevreden met hun toestel dat ze 'm van alle smartphones het vaakst zouden aanraden aan anderen. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Telecompaper.

92 procent van de Galaxy S7 Edge-eigenaren zou de telefoon aanraden aan vrienden of familie. Eerder stond wat dat betreft de iPhone 6S nog op de eerste plaats. Nu volgt de iPhone SE op de tweede plaats, en de Galaxy Note 4 op de derde. Omdat de iPhone 7 nog maar net uit is, is dit toestel van Apple nog niet meegenomen in de onderzoeksresultaten.

Sterk merk

Uit het onderzoek komt maar weer eens naar voren dat telefoons van Samsung erg in trek zijn in Nederland. De meeste smartphones die hier verkocht worden, zijn van dat merk - een reden waarom de Consumentenbond juist Samsung momenteel in het vizier heeft rond Android-updates.

Uit een Amerikaanse rondvraag bleek daarnaast dat Galaxy-bezitters in de toekomst opnieuw van plan zijn een Samsung-telefoon te kopen, zodra het tijd is voor een nieuwe. Dat de Zuid-Koreaanse firma een flinke misstap beging met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, lijkt de meeste mensen er niet van te weerhouden om alsnog een nieuw Samsung-toestel in huis te halen.

Providers

Telecompaper peilde overigens ook de tevredenheid over telecomproviders. Daar scoort Simyo (wederom) het hoogst, 74 procent van de Simyo-klanten zou de provider bij anderen aanbevelen. Daarna volgen KPN (68 procent) en T-Mobile (66 procent). 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000