Foto's op Instagram zetten vanaf je pc

© PXimport

Foto's op Instagram zetten vanaf je pc

Geplaatst: 29 december 2021 - 08:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:22

Randolf Bouwma

Tot voor kort kon je op Instagram alleen afbeeldingen vanaf je smartphone uploaden, via de bijbehorende app. Met omwegen was het al mogelijk om je beste kiekjes ook vanaf je pc te delen, maar inmiddels is dit gewoon een standaard onderdeel van Instagram. Je hebt dus geen plug-ins of andere tooltjes meer nodig. Hoe het werkt, lees je hier.

Instagram is in de eerste plaats een smartphone-app, maar er bestaat uiteraard ook gewoon een webversie. Zo bekijk je in je browser de mooiste foto's, alleen ook uploaden via deze route was jarenlang geen optie. 

Eigenlijk best onhandig, want veel mensen zetten hun smartphone-foto's eerst over naar hun pc om ze daarop met fotobewerkingssoftware nog net even wat extra glans te geven. Inmiddels hoef je ze niet meer terug op je telefoon te zetten, voor je ze op Instagram kunt delen. Upload ze gewoon vanaf je pc, en wel als volgt.

Foto voor Instagram uploaden

Ben je ingelogd op Instagram, dan zie je bovenin beeld een plus-icoontje staan. Er opent een pop-up, waarna je op Van computer selecteren klikt. Of sleep het bestand vanaf je schijf naar je browser, dat kan ook. 

In het volgende venster is het beeldformaat aan te passen, of zoom in met het vergrootglas om delen van de foto weg te laten vallen. Het icoontje helemaal rechts laat je extra kiekjes uploaden. Die worden dan aan dezelfde post toegevoegd.

instagram-foto's vanaf je pc delen

© PXimport

Ben je tevreden, klik dan op Volgende. Nu kun je nog enkele Filters toepassen, als je wilt. Of klik op Aanpassen om fijnmaziger zaken als helderheid, contrast, kleurtemperatuur en verzadiging bij te stellen. Is het resultaat naar wens, kies dan weer Volgende.

Nu ben je bij de laatste stap aangekomen, namelijk een pakkend tekstje erbij verzinnen. Die mag uit maximaal 2200 tekens bestaan, dus brand los! De optie Locatie toevoegen spreekt voor zich, Toegankelijkheid mogelijk niet. Hieronder is een zogeheten alt-text in te voeren, een omschrijvende tekst van wat er op de afbeelding te zien is. 

instagram-foto's vanaf je pc delen

© PXimport

Voor blinden en slechtzienden is dit een uitkomst. Maar je hoeft hier niet zelf over na te denken. Laat je dit vak leeg, dan bakt Instagram er dankzij beeldherkenning zelf iets van.

Bij Geavanceerde instellingen zie je eigenlijk maar één setting: Opmerkingen uitschakelen. Kies je hiervoor, dan kunnen je volgers niet meer op de foto reageren. 

Heb je alle stappen doorlopen, klik tenslotte dan op Delen en je foto's worden op je Instagram gezet. Zo eenvoudig is het tegenwoordig!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten