© CIDimport

Firefox voor iOS uitgebracht

Software

Geplaatst: 12 november 2015 - 07:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:17

Redactie

Ruim 8 jaar na het uitbrengen van de eerste versie van iOS heeft Mozilla nu Firefox voor de iPhone en iPad uitgebracht. De app staat nu in de App Store.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Firefox brengt op iOS geen radicale vernieuwingen met zich mee. Stiekem lijkt de browser zelfs best veel op Safari, met een thuisscherm dat bestaat uit verschillende tegels, een ingebouwde leesmodus, en een privé-venster.

Sync

Voor de hardcore fans van Firefox zal de browser wel fijn zijn, want Firefox Sync werkt ook gewoon in de app. Daarmee is het mogelijk tabbladen en bladwijzers te synchroniseren, net als je ook op Chrome kunt doen.

Lang geduurd

Het duurde lang voordat Mozilla zijn browser ook voor iOS uitbracht. Het bedrijf kondigde vorig jaar al aan met zo'n browser te komen, en bracht in mei al een testversie uit, maar het duurde tot nu voor de browser ook echt klaar was. Om een iOS-browser te maken moest Mozilla zijn eigen app radicaal veranderen naar Apples eigen web-engine, iets waar Mozilla aanvankelijk fel op tegen was.

Wil je Firefox voor iOS downloaden, dan kan dat hier.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000