Dat laten 2 medewerkers van Facebooks privacyafdeling weten aan de website Cnet.

Pop-up

De veranderingen komen er zowel voor de website als voor de mobiele apps, zeggen zij. Op de website gaat Facebook een pop-up tonen als de gebruiker een statusupdate plaatst. In die pop-up waarschuwt de site dat de gebruiker zijn privacyinstellingen al een tijd niet heeft gewijzigd, en vraagt dan of je hij dat alsnog wil doen.

Privacy

De gebruiker kan dan nog eens kiezen of hij zijn post op 'openbaar' wil zetten of het alleen voor vrienden toegankelijk wil maken. Ook biedt de pop-up de mogelijkheid om naar geavanceerde instellingen te gaan, waarbij een post juist met bepaalde groepen wordt gedeeld.

App

In de app voor in ieder geval iOS worden dezelfde instellingen zichtbaarder gemaakt. Zo komt een soortgelijke pop-up er al te staan als de gebruiker begint met het typen van een statusupdate. Of die pop-up er ook voor de Android-app komt, is nog niet bekend. De functie wordt langzaam uitgerold naar gebruikers. Sommige Facebookers kunnen de waarschuwingen nu al zien, voor de rest komt dat echter nog.