Elke dag een nieuwe achtergrond met Bing Wallpaper-app

© CIDimport

Elke dag een nieuwe achtergrond met Bing Wallpaper-app

Software

Geplaatst: 21 december 2020 - 08:40

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:47

Redactie

Het instellen van een nieuwe bureaubladachtergrond in Windows 10 is zo gepiept. Ben je uitgekeken op je huidige desktopafbeelding, laat je dan eens verrassen door het aanbod van Microsofts Bing Wallpaper-app.

Zodra Bing Wallpapers eenmaal geïnstalleerd is, siert elke dag een nieuwe achtergrondafbeelding je bureaublad. Vaak betreft het foto's van indrukwekkende vergezichten of exotische dieren in hun natuurlijke habitat. Mettertijd wordt deze functie een standaard onderdeel van Windows 10. Nu betreft het nog een losse app die je zelf al dan niet installeert. Het werkt als volgt.

Surf naar de Bing Wallpaper-website en klik op Nu installeren. Download BingWallpaper.exe en voer het bestand uit. Haal de vinkjes weg bij Microsoft Bing instellen als mijn startpagina en Microsoft Bing instellen als mijn standaard zoekmachine. Leuk geprobeerd, Microsoft! Let niet op 'Nee bedankt', wat de installatieprocedure helemaal stopzet. Klik juist op Nu installeren

© CIDimport

Sluit de installatie af met Voltooien. Bing Wallpaper nestelt zich in het systeemvak van de taakbalk, naast de klok. Klik op het Bing-icoon om extra opties boven water te halen. Met de pijltjes naast Achtergrond wijzigen wissel je handmatig tussen foto's. Wil je een bepaalde achtergrond langer houden, zet Dagelijks vernieuwen inschakelen dan uit.

Afbeeldingen bewaren

Afbeeldingen die je erg mooi vindt, kun je bewaren voor later door er een kopie van te maken. De afbeeldingen worden namelijk lokaal op je pc bewaard, weliswaar goed verstopt. Zorg er eerst voor dat verborgen mappen zichtbaar zijn. Open hiervoor de verkenner en kies Beeld, Opties, Map- en zoekopties wijzigen, Weergave, Verborgen bestanden mappen en stations weergeven.

Volg nu het pad C://Gebruikers/Gebruikersnaam/AppData/Local/Microsoft/BingWallpaperApp/WPImages. De afbeeldingen die je hier ziet, kun je nu bijvoorbeeld naar een andere map kopiëren. Houd er wel rekening mee dat de afbeeldingen niet rechtenvrij zijn. Deel ze dus niet zomaar elders online. Maar voor privégebruik heb je ze dan altijd nog achter de hand.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000