Eenvoudig foto's uitzoeken met Photosift

© PXimport

Eenvoudig foto's uitzoeken met Photosift

Geplaatst: 1 oktober 2015 - 10:42

Aangepast: 14 december 2022 - 15:14

Robbin Ooijevaar

Foto's sorteren wordt een vervelende klus als je er te lang mee wacht. Ben je op dit punt aanbeland? Dan kun je met Photosift orde scheppen in de fotochaos. Photosift maakt het eenvoudig om foto's in mappen te plaatsen, terwijl je door je collectie bladert.

Photosift

Photosift werkt in de basis als een fotoviewer waarmee je snel door je afbeeldingen bladert via de pijltjestoetsen. Door op een toets te drukken (we nemen de V-toets als voorbeeld) maakt Photosift de map V aan en verplaatst het fotobestand naar deze map. Druk je op de B-toets, dan wordt de map B aangemaakt en de huidige afbeelding verplaatst naar deze map. Zo scheid je bijvoorbeeld snel vakantiefoto's (V) van babyfoto's (B). Lees ook: 9 tips om je vakantiefoto's te delen.

© PXimport

Photosift verplaatst foto's naar een andere map en maakt hier submappen aan.

Doelmap instellen

Download Photosift en start het programma met het bestand PhotoSift.exe. Geef via File / Set target base folder aan waar je de foto's die je hebt verwerkt wilt opslaan, bijvoorbeeld de map Foto's gesorteerd op je bureaublad. Sleep via Windows Verkenner een selectie afbeeldingen naar het Photosift-venster. Blader door de foto's en druk op toetsen om ze in submappen te zetten.

Geavanceerde submappen

Het is mogelijk achter een toets een andere map te programmeren, maar dit is niet nodig. Je vindt deze instellingen bij Edit / Settings / Key folders. Zo kun je achter de T ook de map Trouwfoto's Josien en Henny instellen. Dit lijkt handig, maar kan ook omslachtig werken. Je kunt uiteraard de map T ook later via Windows Verkenner hernoemen.

Sterretjessysteem

Wij werken het prettigst met Photosift via een eigen systeem: we geven een afbeelding een denkbeeldig sterretje. Bij slechte foto's die weg mogen drukken we op 0, voor de mooiste op exemplaren 3, de rest hier tussenin. Het eindresultaat zijn vier mappen 0 tot en met 3 waarin je snel de mooiste (en minder mooie) foto's terugvindt.

© PXimport

Geef je foto's denkbeeldige sterretjes en sorteer een set afbeeldingen in submappen.

Let op: Experimenteer met kopieën totdat je de werking van Photosift kent. Photosift verplaatst je fotobestanden standaard om dubbele afbeeldingen tegen te gaan. Je kunt deze instelling aanpassen bij Edit / Settings van File mode move naar File mode copy.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000