E-mailadres veranderen zonder mail mis te lopen

© PXimport

E-mailadres veranderen zonder mail mis te lopen

Software

Geplaatst: 12 juli 2018 - 08:55

Aangepast: 29 november 2022 - 16:56

Stefanie Katzenbauer

Je e-mailadres veranderen kan een hoop gedoe met zich meebrengen. Je oude e-mailadres staat waarschijnlijk bij talloze sites geregistreerd als inlogadres. Daarnaast sta je waarschijnlijk ook bij veel mensen onder dit e-mailadres in hun adresboek. Hoe kun je nou je e-mailadres veranderen zonder dat je e-mails misloopt?

Stap 1 – Hou toegang

Zorg net als bij een echte adreswijziging dat je nog toegang hebt tot je oude adres. In de overgangsperiode wil je natuurlijk af en toe kunnen inloggen op je oude e-mailadres zodat je zeker weet dat je niks misloopt.

© CIDimport

Stap 2 – Laat iedereen het weten

Stel je adresboek via je nieuwe e-mailadres op de hoogte van je wijziging. LET OP: als je de mail naar alle mensen in je adresboek tegelijk stuurt, vergeet deze dan niet in het BCC-vakje te zetten. Zo weet iedereen van je nieuwe e-mailadres af, zonder dat je de privacy van iedereen die je kent geschonden hebt.

Stap 3 – Auto-forward en auto-reply

Stel vanaf je oude e-mailadres in dat mails die je daar ontvangt automatisch doorgestuurd worden naar je nieuwe e-mailadres. Daarnaast loont het zich om een auto-reply in te stellen vanaf je oude e-mailadres waarin je aangeeft dat je e-mailadres gewijzigd is. Vanzelfsprekend vermeld je hier ook bij op wélk e-mailadres je te bereiken bent.

© CIDimport

Stap 4 – Verander je e-mailadres bij websites

Of je nou aangemeld bent bij een nieuwsbrief, een maillijst of je e-mailadres gebruikt om in te loggen bij websites, zorg ervoor dat je bij al deze zaken de wijziging van je e-mailadres doorgeeft. Maak voor jezelf een lijst zodat je niets vergeet. Deze lijst kan je zo volledig mogelijk maken door in je mailbox te kijken naar alle bedrijven/websites/blogs enzovoort die jou e-mails sturen. Denk hierbij ook aan belangrijke instanties zoals je bank of de gemeente.

Stap 5 – laatste tips

Als je al deze stappen hebt doorlopen, kan je ervoor kiezen om je oude e-mailadres aan te houden en te gebruiken voor rommelmail. Vergeet in ieder geval niet je e-mailadres op je visitekaartje te veranderen als ook daar je oude e-mailadres nog genoteerd staat.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000