Coole Gmail-browserextensies die het proberen waard zijn

© PXimport

Coole Gmail-browserextensies die het proberen waard zijn

Geplaatst: 2 april 2022 - 12:05

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Wesley Akkerman

Hoewel Gmail een prima e-maildienst is (geworden), kan het natuurlijk altijd beter. Verschillende browserextensies springen in verschillende (kleine) gaten die Google achterlaat. In dit artikel bespreken we vijf coole opties die het proberen waard zijn.

De verschillende extensies bieden allemaal andere opties aan. Wellicht zit er eentje tussen waarvan je denkt: hier kan ik nooit meer zonder leven. Ze zijn stuk voor stuk behoorlijk handig.

Check Plus voor Gmail

Check Plus voor Gmail is een soort notificatie van de Gmail-app op je smartphone, maar dan in je browser. Je hoeft geen tab open te laten staan van je Gmail-account, maar kan op de Checker klikken en meteen e-mail verwerken die binnenkwam. Je kunt berichten als gelezen markeren, archiveren en verwijderen. Zo houd je meer controle over je mail, zonder je mail te openen. De extensie ondersteunt meerdere accounts en biedt veel opties aan voor persoonlijke voorkeuren.

Inbox When Ready

Inbox When Ready is een extensie die ervoor zorgt dat je niet constant lastiggevallen wordt door cijfers en rode puntjes die aangeven dat je ongelezen e-mail hebt. De extensies beperkt de toegang tot je e-mailaccount, maar stelt je nog wel in staat mails op te stellen en te doorzoeken. Je kunt instellen tussen welke tijdens je het liefst geen mails ziet binnenkomen, zodat je je optimaal kunt concentreren op de taak die voor handen ligt. Een soort niet storen-modus voor Gmail, dus.

Boomerang

Boomerang werd vroeger al gebruikt voor het inplannen van berichten voor Gmail (waardoor mails dus op een later moment gestuurd konden worden). Dat is inmiddels een normale feature voor de e-maildienst, waardoor deze extensie moest uitbreiden. En dat deed het team erachter. Daardoor stel je reminders in voor onbeantwoorde mails, krijg je hulp bij het opstellen van mails en kun je je inbox pauzeren. Zo voorkom je, net als met de tip hierboven, dat je constant bezig bent met nieuwe mails.

Simplify Gmail

Gmail zag er ooit heel simpel uit. Maar inmiddels zijn er tal van opties beschikbaar waar je wellicht helemaal niet op zit te wachten. Al die functies leiden wellicht alleen maar af, waardoor een simpel design dus welkom kan zijn. Dat is precies wat Simplify Gmail doet. De webinterface krijgt een minimalistisch uiterlijk, waardoor je je volledig kunt focussen op je werk. Deze extensie werd ontwikkeld door de medebedenkers van de beroemde Inbox by Gmail-dienst.

Trocker

Trocker is een handige extensie waarmee je bepaalde trackers in mails blokkeert. Met specifieke trackers kunnen andere mensen zien wanneer je een mail opent of welke app je daarvoor gebruikt. Dat gebeurt middels specifieke pixels. Trocker blokkeert die pixels, waardoor die informatie dus niet meer beschikbaar is voor andere mensen. Deze extensie werkt overigens ook met andere e-maildiensten die beschikbaar zijn in je browser, dus niet alleen voor Gmail-gebruikers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000