Drone van Amazon levert pakketje binnen 30 minuten

© CIDimport

Drone van Amazon levert pakketje binnen 30 minuten

Software

Geplaatst: 30 november 2015 - 08:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:09

Redactie

Amazons toekomstdroom komt telkens dichterbij: pakketjes die na bestelling binnen een half uur worden afgeleverd. Dat gaat het internationale warenhuis doen met de hulp van drones. Amazon toont vandaag een vernieuwde versie.

De drone kan een pakketje van maximaal 2,5 kilo bij zich dragen en deze binnen een straal van 24 kilometer rond het magazijn bij klanten thuis bezorgen. Je moet er wel een landingsplaats voor aanbrengen in je tuin, een plakkaatje met het Amazon-logo er op.

In de video wordt uitgelegd hoe het onbemande vliegtuigje een autonoom detectiesysteem heeft, waardoor het uit zichzelf obstakels kan ontwijken. Volgens Amazon staat veiligheid voorop, en dat is ook precies de reden waarom de drones nog niet worden ingezet. De wetgeving moet er eerst op aangepast worden.

Nederland

Hoewel Amerika zich opmaakt voor pakketlevering met drones, wacht Nederland nog rustig af. PostNL en Bol.com hebben bijvoorbeeld nog geen plannen om hetzelfde te doen. Er zijn tegenwoordig al een hoop afhaalpunten waar je op dezelfde dag nog je bestelde pakketje kunt afhalen, zodat je niet tot de volgende dag hoeft te wachten.

En als je in een appartement zonder tuin woont, wat dan?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000