Dit zijn de beste apps van juli

© PXimport

Dit zijn de beste apps van juli

Geplaatst: 28 juli 2017 - 10:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:45

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van juli.

DigiD

Android / iOS

Prijs: Gratis

Je zou denken dat een DigiD-app handig is om je overheidszaken op je smartphone of tablet te regelen. Nou, dát zit er helaas niet in. Deze DigiD-app is enkel bedoeld voor de veiligheid. Je moet nog steeds je browser blijven gebruiken voor je DigiD-zaken, maar je krijgt er een extra inlogmethode bij. Je kunt nu kiezen voor een wachtwoord, sms-verificatie of de app. Wanneer je voor het laatste kiest, kun je de DigiD-app gebruiken om een QR-code van het scherm af te lezen en in te loggen via een pincode. Op deze manier ben je dubbel beveiligd zonder dat je een lastig wachtwoord hoeft te onthouden, alleen een code van vijf cijfers.

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

Dotpict

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Dotpict is een app waarmee je gepixelde tekeningen kunt creëren, denk aan icons of figuren die zo uit Super Mario of Prince of Persia kunnen komen. Je bepaalt hoe groot je canvas is en kiest een kleurenpalet. Navigeer met je potloodje over het canvas, selecteer een kleur en tik op Dot! Je moet wel enig tekentalent hebben om een leuk resultaat te kunnen behalen. Heb je inspiratie nodig, kijk dan wat andere gebruikers hebben getekend met de app door naar het thuisscherm te gaan.

Squid

Android / iOS

Prijs: Gratis

Squid is een gepersonaliseerde nieuws-app. Kies welke thema’s jou interesseren en je hebt je eigen krant in app-vorm. Het leuke is dat Squid, in tegenstelling tot veel andere rss-readers, gelokaliseerd is en je dus Nederlandse artikelen in de app leest. Wil je nieuws in een andere taal of uit een ander land lezen, dan kun je dit wel gewoon in de app selecteren. Je kunt alleen thema’s toevoegen, individuele nieuwsbronnen kun je helaas niet uitkiezen of verwijderen.

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

Journi

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Journi is een alternatief voor Polarsteps: met de app kun je je complete vakantie tracken. Via de app voeg je foto’s aan een bepaalde locatie toe, typ je een reisverslag over een bestemming die je hebt bezocht en zorg dat vrienden en familie je belevenissen kunnen volgen. Je kunt alles offline opslaan en zodra je weer een internetverbinding hebt, worden je verhalen en foto’s geüpload. Met de app vind je bovendien andere mensen die in jouw omgeving aan het reizen zijn. Met een Premium-abonnement voeg je ook vluchten toe en kun je je foto’s in hoge resolutie opslaan.

Pickle

Android

Prijs: Gratis

Pickle is een notitie-app die net even makkelijker en slimmer is dan de concurrentie. Je hebt eigenlijk een leeg canvas waar je al je to-do lijstjes, boodschappen en andere notities in opschrijft. Elke tekst voorzie je van een hashtag en daardoor kun je later je notities goed terugvinden. Tik op het vergrootglas en je ziet al je gebruikte tags meteen terug. Uiteraard kun je ook een normale zoekterm invoeren. Je kunt web-koppelingen intypen, foto’s toevoegen en notities natuurlijk ook verwijderen als je ze niet meer nodig hebt.

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

Meteor

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

Android

Prijs: Gratis

Meteor is een simpele app waarmee je één ding goed kunt checken: je internetsnelheid. Tik op Start Testing en de app test hoe het zit met je actieve DSL- of LTE-verbinding. De snelheden worden weergegeven en middels een kleurcode zie je meteen of je met je actieve verbinding goed een YouTube-film zou kunnen kijken of Google Maps kunt gebruiken. Je testresultaten worden automatisch opgeslagen en je kunt verschillende locaties met elkaar vergelijken.

Hippo Pics

iOS

Prijs: Gratis

Met Hippo Pics kun je foto’s van andere gebruikers bewerken of toestaan dat andere gebruikers jouw foto’s beter maken. De app lijkt heel erg op Instagram, met het grote verschil dat je op een foto kunt tikken om de originele versie te zien. Sommige gebruikers maken artwork op basis van jouw foto’s, anderen zorgen voor een optimale kleurstelling. Het enige nadeel is dat je voor de app ook een Instagram-account nodig hebt, maar als je veel met fotografie bezig bent, zal dit niet zo’n groot probleem zijn.

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

PABLO.

Dit zijn de beste apps van juli-15082296

© CIDimport

iOS

Prijs: Gratis

PABLO. is een zogenaamde lightpainting-app. Denk bij lightpainting aan foto’s van nachtelijke straten met een lange sluitertijd, zodat de lichten van auto’s als sfeervolle strepen getoond worden. Je smartphone is technisch niet in staat om een extreem lange sluitertijd te hebben, maar met deze app kom je dicht in de buurt. Doe het licht uit en richt je smartphone op een bewegend verlicht object. PABLO. maakt hiervan een korte video (of foto, het laatste frame) en dit levert soms erg leuke resultaten op.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000