Dit kondigde Apple nog meer aan tijdens WWDC

© PXimport

Dit kondigde Apple nog meer aan tijdens WWDC

Geplaatst: 22 juni 2020 - 17:57

Aangepast: 25 november 2022 - 10:26

Justin Doornekamp

Apple kondigde maandag tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC onder meer een nieuwe versie van het besturingssysteem van de iPad en iPhone aan, maar dat is niet alles. Ook de Apple Watch en Apple TV worden van een update voorzien. Daarnaast was er ook nieuws over HomeKit en Apple CarKey Dit kun je verwachten.

Zo wordt Watch OS 7, het laatste besturingssysteem van de Apple Watch, voorzien van meer mogelijkheden om je wijzerplaat te personaliseren. Zo kun je meerdere externe bronnen gebruiken om de wijzerplaat van je horloge te vullen met informatie die jij interessant vindt. Deze wijzerplaten kun je vervolgens delen met anderen die een Apple Watch hebben. Aansluitend op de updates die Apple doorvoert aan Apple Maps, kun je binnenkort je horloge gebruiken als navigatie tijdens het fietsen. Het slimme horloge zal precies aangeven waar je een afslag moet nemen en hoe lang je nog moet fietsen om bij je bestemming te komen.

Een andere interessante functie van de nieuwe Watch OS is de slaaptracker, die bijhoudt wanneer je slaapt. Het scherm van de Apple Watch zal dan uitgaan, terwijl het horloge ook kan dienen als wekker. De Apple Watch zal je dan ook beter kunnen adviseren wanneer het tijd is om naar bed te gaan en geeft meer inzicht in je slaappatroon.

tvOS

Ook het besturingssysteem voor de Apple TV wordt van een update voorzien, die onder meer een ondersteuning mogelijk maakt voor Xbox Elite 2 en Picture in Picture. Met deze laatste functie kun je je televisie opdelen in twee beelden, zodat je bijvoorbeeld niets hoeft te missen van die belangrijke voetbalwedstrijd terwijl je aan het gamen bent. Apple toonde bovendien een trailer voor een nieuwe serie op Apple TV+, genaamd Foundation, die volgend jaar moet verschijnen.

HomeKit

Nu we steeds vaker beveiligingscamera’s in huis ophangen, is het zaak dat de beelden veilig opgeslagen worden. Als Apple Homekit-gebruiker krijg je sinds september vorig jaar toegang tot Homekit Secure Video, die er in feite voor zorgt dat je video's veilig zijn en niet zomaar in verkeerde handen vallen. Tijdens WWDC kondigde Apple een aantal nieuwe functies aan voor de Secure Video-functie. Met een van deze nieuwe opties moet het voor camera's gemakkelijker worden om activiteiten te herkennen, waardoor je geen onnodige notificaties meer ontvangt wanneer de camera bewegingen registreert. Ook zal de Homekit gebruik gaan maken van gezichtsherkenning, waardoor je beveiligingscamera direct kan zien wie er voor de deur staat.

De Homekit moet ook beter werken met de HomePod. De slimme speaker van Apple moet dan op basis van de gezichtsherkenning kunnen verstellen wie er voor je deur staat. De gezichtsherkenning werkt door middel van een koppeling met de Foto's-applicatie.

Kijk je op het moment dat er gebeld wordt naar je Apple TV, dan kun je via de Picture in Picture-functie ook zien wie er voor je deur staat.

CarKey

Ook liet Apple een nieuwe tool als onderdeel van de Apple Wallet zien. Apple CarKey maakt het voor iPhone-bezitters mogelijk om hun auto digitaal te openen. De Apple CarKey komt later dit jaar nog uit voor iOS 13 en iOS 14, al is vooralsnog alleen BMW genoemd als ondersteunend autofabrikant. Een groot voordeel van een digitale autosleutel is dat je heel eenvoudig via Berichten de sleutel kunt delen met vrienden of familie.

Privacy

Apple benadrukte maandag dat privacy nog steeds hoog in het vaandel staat. Het bedrijf wil app-ontwikkelaars verplichten om bij apps duidelijk aan te geven welke data van gebruikers ze verzamelen en delen. Deze informatie moet jij als gebruiker straks duidelijk zien in de App Store door middel van privacylabels, die een samenvatting van de privacyvoorwaarden geven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000