© PXimport

Dit is er nieuw in WhatsApp

Geplaatst: 20 november 2020 - 04:42

Aangepast: 14 december 2022 - 10:42

Justin Doornekamp

WhatsApp heeft een grote update gekregen, waardoor het onder meer gemakkelijker moet worden om ruimte vrij te maken op je telefoon. Binnenkort wordt het mogelijk om berichten met een beperkte levensduur te versturen.

In WhatsApp is een grote verandering doorgevoerd in de manier waarop bestanden zoals foto’s en video’s worden opgeslagen op je telefoon, waardoor het gemakkelijker wordt om ruimte vrij te maken op je smartphone.

Over een dergelijke update wordt al sinds augustus van dit jaar gespeculeerd, maar nu is de functie dus voor iedere gebruiker beschikbaar door binnen de app naar Instellingen te gaan en vervolgens op Beheer Opslag te tikken in het menu Opslag en data.

Hoewel het al mogelijk was om filmpjes en afbeeldingen die je hebt binnengehaald via WhatsApp vrij gemakkelijk van je telefoon te verwijderen, wordt het dankzij de update een stuk simpeler om bestanden die de meeste ruimte innemen te identificeren en te beoordelen, om ze vervolgens in één keer te verwijderen. Voorheen kon je bestanden niet sorteren op grootte, waardoor je al snel geneigd was alle foto’s en video’s maar te verwijderen om ruimte vrij te maken op je telefoon.

© PXimport

Door de update kun je niet alleen de grootste bestanden eruit pikken, maar ook bestanden die vaak zijn doorgestuurd. Dergelijke bestanden circuleren doorgaans al meerdere keren op je smartphone en WhatsApp kan die dubbele foto’s, gifjes of video’s er nu tussenuit pikken.

Beperkte levensduur berichten

Een andere functie die binnenkort voor de populaire chat-app wordt gelanceerd, is de mogelijkheid om verstuurde berichten automatisch te laten verwijderen op de telefoon van de ontvanger. Door berichten met een vervaldatum in te schakelen, verdwijnen nieuwe berichten die in de chat-app worden verzonden na zeven dagen. Ook als de berichten nog niet zijn gelezen door de ontvanger, verdwijnen ze na deze zeven dagen. Iedere gebruiker kan deze functie in individuele chats in- of uitschakelen. Voor groepsgesprekken kan alleen de beheerder van de groep dit doen.

WhatsApp adviseert om berichten met een vervaldatum alleen te sturen naar personen die je vertrouwt. Het is namelijk nog steeds mogelijk om dergelijke chats door te sturen of om een schermafbeelding te maken, waardoor de gestuurde tekst alsnog opgeslagen kan worden. Ook foto’s en filmpjes die je via WhatsApp verstuurt, kunnen na zeven dagen worden verwijderd. Bedenk wel dat gebruikers die automatisch downloaden hebben ingeschakeld, de media alsnog op hun telefoon hebben staan, totdat ze deze bestanden zelf handmatig verwijderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000