Dropbox Passwords: nieuwe wachtwoordmanager van Dropbox

© PXimport

Dropbox Passwords: nieuwe wachtwoordmanager van Dropbox

Geplaatst: 28 juni 2020 - 20:00

Aangepast: 14 december 2022 - 13:11

Justin Doornekamp

Dropbox staat bekend als een dienst om veilig belangrijke documenten en media online op te slaan. Maar Dropbox wil zijn diensten uitbreiden en lanceert een wachtwoordmanager, genaamd Dropbox Passwords. De app kun je inmiddels in de Google Play Store vinden. Wat kunnen we van de nieuwe wachtwoordmanager verwachten?

Om meteen met de deur in huis te vallen: je kunt (waarschijnlijk) nog niet aan de slag met de nieuwe Android-app, omdat je eerst een uitnodiging moet krijgen om deze te kunnen gebruiken. Hoewel je de app wel al kunt downloaden op je smartphone of tablet, kan niemand er vooralsnog mee aan de slag zonder een wachtwoord te hebben ontvangen. Vermoedelijk zal Dropbox mondjesmaat wat bèta keys verspreiden, maar daarover is tot dusver weinig bekend. Hoe je een uitnodiging kunt ontvangen voor de bèta is dus niet bekend.

Weer een nieuwe wachtwoordmanager

Het lijkt erop dat de nieuwe app op een vergelijkbare manier werkt als concurrerende apps als 1Password of LastPass. Dropbox Passwords slaat alle wachtwoorden voor je op en kan deze automatisch voor je laten invoeren als je wilt inloggen op bepaalde websites of apps. Daarnaast is er een optie om automatisch wachtwoorden te genereren, evenals een synchronisatiefunctie, waardoor je je wachtwoorden op al je apparaten bij elkaar hebt.

De wachtwoorden in Dropbox Passwords worden beveiligd opgeslagen met encryptie, lokaal op je toestel. Op deze manier moeten ze beschermd zijn tegen hackers en alleen voor jou bereikbaar, aldus Dropbox.

Voor de rest is er nog weinig bekend over de nieuwe app, maar op het eerste oog lijkt het een app zonder al te veel poespas. De vraag is dan ook of Dropbox Passwords voldoende opties biedt om gebruikers ervan te overtuigen deze app te gebruiken boven andere wachtwoordmanagers als 1Password of LastPass.

 

© PXimport

Dit zal ook afhangen van een eventuele prijs die je moet betalen om de app te kunnen gebruiken. Concurrerende apps als 1Password en LastPass zijn gratis te gebruiken, maar voor extra opties moet je maandelijks betalen.

Dropbox lijkt niet van plan de nieuwe wachtwoordmanager gratis aan te bieden. Volgens diverse berichten is een Dropbox Plus-abonnement verplicht om de Passwords-app te gebruiken. Dit kost minstens 9,99 euro per in de maand. Je krijgt hiervoor 2 of 3 TB aan extra opslagruimte voor je Dropbox-accounts. Mocht dit het geval zijn, dan zal de Passwords-app vooral een leuk extraatje zijn voor gebruikers die al een Dropbox-abonnement hebben.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten