Hebt u een bepaalde manier om uw bureaublad te organiseren, en bent u daaraan gehecht? DesktopOK kan uw indeling back-uppen en zelfs kopiëren naar een andere computer. Zo hebt u op iedere computer waarop u werkt, dezelfde indeling van het bureaublad.

DesktopOK valt met zijn 56 KB in de categorie ‘lichtgewicht programmaatjes’. In feite downloadt u slechts een zip-bestand dat een exe-bestand bevat. Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden, maar start direct wanneer het bestand uitgevoerd wordt. De belangrijkste functionaliteit van het programma is dat de indeling van uw bureaublad opgeslagen kan worden. Erg handig als u van resolutie verandert, (tijdelijk) een extra monitor aansluit, of gewoon graag alles in één klap herstelt zodra nóg een snelkoppeling de emmer doet overlopen. Het opslaan kan handmatig, maar ook automatisch, bijvoorbeeld na verloop van tijd of tijdens het opstarten of afsluiten van Windows.

De back-up wordt als klein dok-bestandje opgeslagen. Dit maakt DesktopOK erg geschikt voor mensen die meerdere werkstations gebruiken. Simpelweg het programmaatje openen en het dok-bestand inladen, en uw bureaubladindeling is zoals u gewend bent. De locaties van snelkoppelingen, mappen of bestanden die niet op het werkstation aanwezig zijn, worden gewoonweg leeg gelaten. Een klein opslagmedium is al voldoende om uw bureaublad te ‘synchroniseren’, omdat u maar een KB of vijftig nodig hebt. Zelfs een ouderwetse diskette zou al meer dan genoeg ruimte bieden.

© PXimport

De interface is net als de software: klein maar fijn.

Meer dan een opslagtool

Het programmaatje biedt naast de bureaubladopslag ook andere efficiënte functionaliteiten. Zo is het mogelijk om het bureaublad (tijdelijk) van alle icoontjes te ontdoen, om ze vervolgens met een simpele muisklik weer op te roepen. Handig als u bijvoorbeeld even netjes voor de dag wilt komen bij een powerpointpresentatie. Tevens is er een tooltje ingebouwd waarmee u uw openstaande vensters ordent: als cascade (schuin onder elkaar), horizontaal naast elkaar of verticaal onder elkaar. Beide eigenlijk overbodig, aangezien deze opties ook standaard in Windows verweven zitten. Ten slotte bevat DesktopOK nog wat praktische mogelijkheden die ervoor zorgen dat een installatie totaal niet gemist wordt, zoals de optie om het programma automatisch op te laten starten met Windows of te minimaliseren naar het systeemvak.

© PXimport

Desktop OK 2.24

Freeware

Taal Engels

Download 57,5 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Nenad Hrg

Oordeel 8/10

Pluspunten

Portabele software

Lichtgewicht

Minpunten

Vensters ordenen is overbodige luxe

Niet Nederlandstalig

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten