De vijf allerbeste cloud-diensten

Nu we met z’n allen steeds meer verschillende devices gebruiken, wordt opslag in de cloud steeds belangrijker. Er zijn inmiddels al behoorlijk wat cloud-diensten waar je gratis je bestanden op kunt slaan, zodat je er op elk apparaat makkelijk bij kan komen. Maar wat zijn nu de beste diensten? Wij zetten er vijf voor je op een rij.

Mega

Bij Mega hebben ze privacy hoog in het vaandel staan. De dienst gebruikt end-to-end encryptie tijdens de transfer. Daarnaast kun je net als bij andere cloud-services altijd en overal bij je data, vanaf elk device. Ook kun je folders delen met contacten en kun je in real time updates bekijken. De dienst maakt ook gebruik van mobiele apps en browser apps.

Het beste aan het privacy-vriendelijke Mega is nog wel de standaard opslagruimte die je krijgt: maar liefst 50 GB. Met een Pro-pakket heb je zelfs 4 TB opslag tot je beschikking.

Copy

Met Copy heb je overal toegang tot je bestanden. Wil je thuis aan de slag met bestanden op je werk of andersom? Met Copy hoef je daar niets voor te doen. De app synct bestanden automatisch tussen computers en mobiele apparaten zodat je altijd alles bij de hand hebt. De dienst is te gebruiken op Mac, Android, Windows en Linux. Je kunt ook grote bestanden en mappen versturen zonder datalimiet en de dienst is erg gericht op privacy. Je documenten worden opgeslagen op servers die door Copy zelf worden beheerd.

Je krijgt bij het aanmelden 15 GB opslagruimte om te gebruiken. Daarnaast zijn er ook abonnementen. Voor kleine bedrijven met vijf werknemers of minder is deze dienst nog steeds gratis, voor 10 tot 30 gebruikers betaal je 795 dollar per jaar. Handig bij Copy is ook dat je door het aanmelden van vrienden 5GB aan opslagruimte cadeau krijgt per vriend. En dat kan snel oplopen.

Dropbox

Veel mensen die het over een cloud-dienst hebben, bedoelen daarmee Dropbox. Met deze populaire dienst kun je ook bestanden in de cloud kwijt. Dat kunnen foto’s zijn, maar ook documenten, muziek of video’s. Heel handig om bestanden die je op je telefoon hebt staan met je computer te delen en andersom. Dropbox is gratis en biedt ook een app voor Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry en Kindle Fire.

Bij het aanmaken van een account krijg je gratis 2 GB aan opslag. Wil je meer, dan zul je moeten betalen. Je hebt daarbij de keus uit verschillende opties, die voor zakelijke abonnementen oplopen tot 795 dollar per jaar.

Google Drive

Google Drive is ontstaan uit Google Docs, een plek die vooral bedoeld was om gedeelde documenten in op te slaan. Daar is de dienst nu nog steeds voor te gebruiken, al kun je er inmiddels ook iets meer mee. Je kunt er bestanden in opslaan en krijgt van google 15GB aan gratis opslagruimte bij het aanmaken van een account. Bedrijven kunnen meer opslagruimte krijgen: met Google Apps for Business heb je 16TB aan opslag.

Als je veel waarde hecht aan je privacy kun je beter een andere dienst gebruiken. Google doorzoekt bestanden die je opslaat om zo gepersonaliseerde advertenties aan je te kunnen tonen. Een voordeel van het gebruik van Drive is dat de zoekfunctie in de dienst heel goed werkt. Het werkt verder snel en je kunt van al je bestanden een preview opvragen. Ook hoef je als je Gmail gebruikt niet aan de interface te wennen, want die van Drive lijkt als twee druppels water op die van Gmail.

OneDrive

Als je eigenaar bent van een Microsoft-account, dan bezit je automatisch ook over OneDrive. Dus als je een Xbox hebt, Skype of Outlook gebruikt of een Windows Phone bezit dan kun je direct met deze opslagdienst aan de slag.

Je kunt met de dienst bestanden delen, mappen synchroniseren en een back-up maken naar de cloud. Voor Windows Phone en Windows-tablets is de applicatie al geïnstalleerd en worden al je foto’s automatisch online opgeslagen. Ook handig is Fetch: een tool waarmee je bestanden op je computer die niet zijn gesynchroniseerd in een Skydrive-map toch tevoorschijn kunt halen. Zo kun je in geval van nood toch bij dat Word-bestand dat je nodig had voor een presentatie.

Gebruikers van de dienst krijgen gratis 7 GB aan opslagruimte, maar als je 74 euro over hebt krijg je een jaar lang 200GB aan opslagruimte tot je beschikking. Klanten van Office 365 krijgen ook 20GB extra cadeau.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000