De beste gratis flitser-apps voor Android en iOS

De beste gratis flitser-apps voor Android en iOS

Geplaatst: 2 mei 2024 - 08:43

Aangepast: 3 mei 2024 - 08:14

Lub Snoek

Flitsmeister is al sinds jaar en dag de meestgebruikte flits-app, maar die plek bovenop de berg staat een klein beetje op de tocht. Enkele functies die tot voor kort gratis waren, vallen vanaf 6 mei in een betaald abonnement. Wat dat precies inhoudt, wat je nog wel gratis krijgt en welke alternatieven er zijn, lees je in dit artikel.

Download nu GRATIS het EV Duurtest-rapport 2024!

In het EV Duurtest-rapport zijn nieuwe elektrische auto's door verschillende consumenten getest. Alle resultaten vind je terug in dit digitale rapport. Door het invullen van je naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van het Kieskeurig EV Duurtest-rapport. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl EV-nieuwsbrief.

Flitsmeister

Veel radiostations melden flitsers op basis van Flitsmeister. Als app op je smartphone waarschuwt de app je voor files, mobiele flitsers, vaste flitspalen, trajectcontroles, wegwerkzaamheden, afgesloten rijstroken, ongevallen en zelfs naderende ambulances.

Voor degenen die Flitsmeister op die manier gebruiken: geen zorgen, die basisfuncties vallen nog steeds onder het gratis abonnement. Ook de navigatiefunctie en de tool voor betaald parkeren zitten nog gewoon in de gratis versie.

Het is een ander verhaal als je Apple Carplay of Android Auto gebruikt. Daar heb je vanaf 6 mei 2024 een betaald abonnement voor 2,99 euro per maand voor nodig. Datzelfde geldt voor je actuele snelheid en je gemiddelde snelheid tijdens trajectcontroles. Er is ook nog een Plus-abonnement beschikbaar met nog een aantal extra functies, voor 6,99 euro per maand.

🚨 Download Flitsmeister voor Android en iOS.

View post on TikTok

Waze

De app Waze is misschien wel het leukst vormgegeven van allemaal. Waze is in eerste instantie een navigatie-app: na het eenvoudig instellen van je Thuis- en werkadres kun je gelijk vertrekken en krijg je de flitsers op je route te zien. Je kunt ook routes inplannen en opslaan, waardoor je bij vertrek niet weer het adres in hoeft te vullen. Als je inlogt met je Facebook-account, kun je je Facebook-evenementen ook koppelen aan Waze, waardoor je op de dag van het evenement automatisch routebegeleiding krijgt.

Maar ook op het gebied van flitsers komt Waze een heel eind mee, met meldingen voor zowel vaste als mobiele flitsers en trajectcontroles. Waze is volledig gratis, maar draait daarom wel op advertenties, dus houd daar rekening mee.

🚨 Download Waze voor Android en iOS.

Waze

© dennizn

ANWB Onderweg

Met de app van de ANWB krijg je ongeveer dezelfde meldingen als bij Flitsmeister, maar dan met iets meer details. Zo krijg je naast verkeersinformatie ook de actuele brandstofprijzen van meer dan 4000 tankstations, parkeertarieven in meer dan 160 steden en laadpunten voor je elektrische auto. Ook kun je de locatie van je auto opslaan.

Er is ook een functie voor betaald parkeren in de app gebouwd. Als lid van de ANWB kun je bovendien meteen een pechgeval doorgeven aan de Wegenwacht.

Voor deze app moet je eerst een ANWB-account aanmaken om routes op te slaan. Hoewel een directe routebegeleiding ontbreekt, is het wel mogelijk om meerdere routes te combineren.

🚨 Download ANWB Onderweg voor Android en iOS.

De beste smartphones voor de beste prijs

Prijsdalers - Top 5 smartphones

Powered by

Kieskeurig

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten