© PXimport

De 5 beste boodschappen-apps

Geplaatst: 6 juli 2020 - 02:02

Aangepast: 20 maart 2023 - 08:18

Stefanie Katzenbauer

Boodschappen doen is zo’n klusje dat maar blijft terugkomen. Zeker wanneer je het samen of afwisselend met je partner doet, is het fijn om een systeem te hebben waarmee je orde aanbrengt in de boodschappenchaos. Een boodschappenapp waar jullie beiden in kunnen werken, is in zulke gevallen een uitkomst. Zo zijn jullie altijd allemaal op de hoogte van wat er nog in huis gehaald moet worden. Wij hebben voor jullie de beste boodschappen apps op een rijtje gezet.

OurGroceries

OurGroceries is een simpele en overzichtelijke app zonder poespas. Je maakt gewoon een account aan en vanaf dat moment kun je de app altijd gebruiken. Deze account gebruik je dan voor je gehele huishouden. Je kunt je account delen met iemand anders door jouw account met diegene te delen. Wil je zien op welke account de app geregistreerd staat? Dit kijk je na via de drie puntjes rechtsboven in het scherm. Kies vervolgens voor ‘settings’. Daar zie je welk e-mailadres er geregistreerd staat voor de huisaccount. Dit e-mailadres dient ook ingevoerd te worden bij de andere gebruiker. Jij als hoofd accounthouder krijgt dan een e-mail waarmee je diegene toegang geeft tot jullie boodschappenlijstje. Je kunt verschillende lijstjes met categorieën maken. Handig voor als je bijvoorbeeld bepaalde producten bij een bepaalde supermarkt of andere winkel koopt. De boodschappenlijst wordt real time bijgewerkt waardoor je meteen ziet als er iets op wordt gezet of iets af wordt gestreept.

(Android/iOS)

© CIDimport

Bring!

Bring! Werkt met hetzelfde principe als OurGroceries. Ook hier kun je een boodschappenlijst maken en deze delen met de personen naar keuze. Bring! Gaat echter nog een paar stapjes verder: in deze app voeg je namelijk met icoontjes je boodschappen toe en kun je ze vervolgens specificeren. Wil je bijvoorbeeld een brood kopen? Dan maak je eerst een nieuwe boodschappenlijst aan en tik je vervolgens op het ‘brood’ icoontje. Dan kun je aangeven hoeveel broden je wil en welk soort brood je wil. Daarnaast kun je ook sjablonen aanmaken. Organiseer je bijvoorbeeld vaker een zondagse brunch? Dan maak je een sjabloon aan met een herkenbaar plaatje en een standaard set boodschappen die je voor de brunch nodig hebt. Scheelt weer een hoop tijd en werk. Ook voor nieuwe recepten kun je bij Bring! terecht. Onder ‘inspiratie’ vind je namelijk recepten en kun je met een druk op de knop de ingrediënten op je boodschappenlijstje zetten. De app houdt bij wanneer je iets voor het laatst gekocht hebt en geeft met een kleurcodering aan of de producten die je regelmatig koopt bijna op zijn zodat je ze weer op je lijstje kunt zetten. De lijsten deel je makkelijk via mail of sociale kanalen en in de app zelf kun je ook je klantenkaarten toevoegen zodat je altijd alles bij de hand hebt als je in de supermarkt staat. Door alle verschillende opties is de app een beetje intimiderend in het begin. Wie echter op zoek is naar een boodschappenapp die van A tot Z met je meedenkt, vindt hier een goede optie in.

(Android/iOS)

© CIDimport

Out of Milk

Out of Milk is een boodschappen app die tot het simpelere segment behoort. De interface is helder en overzichtelijk en de app zelf heeft weinig poespas. Je kunt verschillende dingen in Out of Milk doen. Vanzelfsprekend kun je lijsten maken voor je boodschappen. Deze lijsten kun je ook weer delen met andere mensen. Daarnaast kun je een to-do lijst aanmaken en kun je aangeven welke producten je standaard in je voorraadkast wil hebben. Zoals de naam van de app enigszins doet vermoeden, is deze app wel erg ingericht op een Amerikaans boodschappensysteem. Nadat je namelijk een item op je lijst hebt toegevoegd, kun je erna namelijk nog aangeven of de BTW erbij geteld moet worden, wat het kost en of je een coupon voor dit item hebt. Onder je lijstje houdt de app bij wat het ongeveer gaat kosten. Al met al is het een prima boodschappenapp die overzichtelijk werkt en die net wat extra opties biedt.

(Android/iOS)

© CIDimport

Listonic

Listonic beweert zelf een ‘supersimpele’ en ‘supermakkelijke’ app te zijn voor je boodschappen. En eerlijk is eerlijk: dat statement maken ze waar. Alle belangrijke elementen, zoals het maken van een nieuwe boodschappenlijst en het toevoegen van nieuwe artikelen en items, zijn meteen duidelijk. Een nieuwe lijst maak je door rechtsonder op het groene plus icoontje te tikken. Vervolgens heeft de app zelf al wat suggesties voor het toevoegen van artikelen. Heb je hier iets van nodig? Dan kun je de items gewoon aantikken of zelf toevoegen totdat je klaar bent. Tik vervolgens op ‘klaar’ en je boodschappenlijstje staat gereed om afgevinkt te worden. Zoek je liever specifiek per categorie? Kijk dan onder ‘catalogus’. Hier krijg je een compleet overzicht van allerlei levens- en verzorgingsmiddelen die je nodig zou kunnen hebben. In je lijst zelf komt vervolgens het artikel en een icoontje met de bijbehorende categorie te staan. Je kunt deze app zonder account gebruiken maar om een lijst met iemand anders te delen, moet je inloggen.

(Android/iOS)

© CIDimport

Shopping list

Deze app heet voluit de ‘super simple shopping list’. Deze app werkt met kleurlabels. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen en elke kleur een andere labelnaam geven. Zo kun je dus makkelijk zelf bepalen welke categorieën je aan je boodschappen wil linken. Wil je bijvoorbeeld per voedselgroep labelen? Of liever per supermarkt zoals Albert Heijn en Aldi? Met deze simpele boodschappen app bepaal je zelf. Als je eenmaal een product hebt toegevoegd aan je lijst zie je in één oogopslag waar je product onder valt. Als je iets hebt afgevinkt, verdwijnt het niet maar zie je overzichtelijk dat je het al gepakt hebt. Naast de labelnamen kun je ook nog de lettergrootte en het uiterlijk van de app aanpassen naar eigen smaak. Een nadeel van deze super simpele app is dat hij misschiet iets té simpel wil zijn. Je kunt namelijk maar van één lijst gebruikmaken en deze lijst kun je ook niet met iemand anders delen. Mocht jij degene zijn die altijd de boodschappen doet, dan is dat natuurlijk geen probleem.

(Android)

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000