De 10 beste apps om geld te besparen

© PXimport

De 10 beste apps om geld te besparen

Software

Geplaatst: 25 april 2016 - 06:33

Aangepast: 14 december 2022 - 12:04

Redactie

'Geld maakt niet gelukkig' is een veelbesproken uitdrukking waar lang niet iedereen het mee eens is. Geld besparen? Daar word je volgens ons in ieder geval wel gelukkig van. We gingen op zoek naar de tien beste iPad-apps die je hier een handje mee helpen.

Spotta: folders en aanbiedingen *****

Prijs: Gratis

Omvang: 13,6 MB

Als je deze app voor het eerst opent, moet je je postcode invoeren. Vervolgens krijg je een duidelijk overzicht van allerlei aanbiedingen en folders van winkels in jouw buurt. Erg handig is dat er een zoekfunctie is, zodat je bijvoorbeeld gericht kunt zoeken naar acties voor bijvoorbeeld tomaten of espadrilles. Je favoriete winkels kun je van een sterretje voorzien en het is mogelijk om pushberichten in te stellen zodat je geen enkele interessante aanbieding mist. Het aanbod folders is erg uitgebreid en een andere troef is dat ze snel laden. Lees ook: In 12 stappen je financiën regelen op de iPad.

DagDeal NL ****

Prijs: Gratis

Omvang: 5,7 MB

DealDigger, 1DayFly, Groupon, GroupDeal, iBood, VoucherVandaag ... het aantal Nederlandse diensten met dagaanbiedingen is al lang niet meer bij te houden. Ben je ingeschreven op de nieuwsbrieven? Dan puilt je inbox al snel uit. Handiger is DagDeal NL. Via deze app kun je zelf aangeven welke dagaanbiedingen je graag wilt zien. Om toegang te krijgen tot lokale deals, vink je gewoon de steden in je buurt aan. Eén keer tikken op een advertentie volstaat om naar de echte website te surfen.

© PXimport

Slim Koken ***

Prijs: Gratis

Omvang: 18,5 MB

Slim Koken is een app van het Voedingscentrum en bundelt budgetvriendelijke recepten en geeft je daarnaast nog een waslijst slimme koop- en bewaartips. Je kunt filteren op type gerecht en er is voldoende aandacht voor intoleranties en allergieën. Bij het eerste gebruik geef je de verschillende gezinsleden en hun leeftijd op. De app berekent vervolgens voor hoeveel personen je ingrediënten nodig hebt om voedselverspilling te voorkomen. Een kind van vier jaar eet immers geen volledige portie.

Mijn Huishoudboek ****

Prijs: € 1,99

Omvang: 31,4 MB

Meten is weten. Je krijgt pas echt inzicht in je inkomsten en uitgaven als je alles gedetailleerd bijhoudt. Dat vergt wel wat energie maar je kunt er later heel wat geld mee besparen. Mijn Huishoudboek (ook voor Android) werkt aangenaam omdat er duidelijk nagedacht is over de interface. Een transactie invoeren is gelukkig erg eenvoudig. Met één tik krijg je allerlei statistieken en grafieken over je algemene inkomsten en uitgaven te zien. Filteren op productgroep kan eveneens. Zo krijg je bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van alle kosten van je auto.

© PXimport

trivago *****

Prijs: Gratis

Omvang: 10,1 MB

Deze populaire dienst kan niet ontbreken in ons lijstje. Via trivago kun je op zoek gaan naar de beste prijs voor een hotelkamer. Zoek op een bepaalde stad en filter vervolgens op enkele parameters zoals het minimale aantal sterren, wifi, zwembad, parkeerplaats et cetera. Hotel gevonden? trivago schotelt je de verschillende prijzen van allerlei grote boekingsdiensten voor, waaronder Booking.com, eBookers, Expedia en Hotels.com, en verwijst je vervolgens door. De app werkt prima en je kunt er heel wat vakantiegeld mee besparen.

Tab App ****

Prijs: Gratis

Omvang: 8,2 MB

Jan betaalt de kaartjes voor de film, Mike kocht de drankjes en versnaperingen, Kurt betaalde nog een biertje achteraf en Filip leende twintig euro van Jan om ook een rondje te geven. Op die manier is het wel heel erg moeilijk om te onthouden wie wat terug moet betalen. Tab App is de ideale tool om snel en eenvoudig gezamenlijke uitgaven bij te houden. Erg geschikt voor een daguitstap of weekje vakantie met vrienden of familieleden. De interface is wel aan een opfrisbeurt toe.

© PXimport

FitStar Personal Trainer ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 78,7 MB

Waarom zou je tientallen euro's per maand aan de fitnessclub betalen als je ook thuis aan je conditie kunt werken? Stel een fitnessprofiel op bij FitStar, neem desgewenst deel aan een conditietest en kies één van de vele workouts. De instructies zijn duidelijk. Per training krijg je een preview van de verschillende oefeningen, zodat je weet waar je aan toe bent. Daarnaast geeft de app ook het aantal calorieën aan dat je zult verbranden. Heb je een activity-tracker van Fitbit of Jawbone? Dan kun je die zelfs aan de app koppelen.

Social Deal ***

Prijs: Gratis

Omvang: 15,5 MB

Social Deal bundelt de mooiste aanbiedingen in je buurt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Groupon is het aanbod nog ietwat beperkt, maar de kortingen zijn wel aardig (50-90%). Een pluspunt van de app is dat je altijd de vouchers van je aankopen bij de hand hebt. Ook fijn is dat je in de meeste gevallen rechtstreeks vanuit de app een tafeltje in een restaurant of een massage in een wellnessoord kunt boeken.

Marktplaats ***

Prijs: Gratis

Omvang: 15,5 MB

Het hoeft niet altijd nieuw te zijn. Marktplaats is de ideale plek om op zoek te gaan naar tweedehands koopjes, productloten of verzamelobjecten. Een scooter van een jaar oud kost immers stukken minder dan een nieuw exemplaar. Of wat dacht je van die ene iPad-standaard? Het aanbod op Marktplaats is waanzinnig uitgebreid. Iets interessants gevonden? Neem rechtstreeks vanuit de app contact op met de verkoper en bespaar heel wat euro's.

© PXimport

Geld++ ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 3,4 MB

Ook Geld++ is een noemenswaardige app om je financiën te beheren. De applicatie oogt minimalistisch en werkt ontzettend aangenaam. Beheer de inkomsten en uitgaven van je cash geld, rekening(en) en creditcard met een tik en een veeg. Maak categorieën aan voor verschillende uitgavenposten, werk met tags om bijvoorbeeld alle onkosten van een reis bij elkaar op te tellen en laat vreemde valuta's automatisch omrekenen. Heb je ook een iPhone of Apple Watch? Dan kun je via de Apple Watch heel snel nieuwe inkomsten en uitgaven invoeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000