De 10 beste Android-apps van januari

© PXimport

De 10 beste Android-apps van januari

Geplaatst: 16 januari 2016 - 08:00

Aangepast: 14 december 2022 - 15:02

Joris Peterse

Iedere maand schotelen we je Android-apps voor die ons op zijn gevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de elf beste apps van januari!

Instructables

Houd je van slimme doe-het-zelf-uitvindingen en lifehacks, houd dan de app Instructables bij de hand. Instructables is een community van mensen die hun slimme klusprojecten delen. Het scala is heel breed: technologie, interieur, eten, er zijn talloze categorieën waarin je interessante klusprojecten in terug kunt vinden, met een uitgebreide beschrijving hoe je aan de slag kunt en wat je nodig hebt. Als je je aanmeldt kun je ook je eigen uitvindingen en handige klusprojecten delen, in de app, maar ook op de website.

 

© PXimport

Moon+ Reader

Als je je Android graag gebruikt als e-reader is Moon+ Reader de beste app die je kunt gebruiken. Alle ebooks die je op je toestel hebt, worden overzichtelijk weergegeven in de app en lezen gaat erg prettig. Wanneer je leest wordt het licht gedimd en de achtergrond past zich aan, bovendien wordt de pagina schermvullend weergegeven, met onderin (heel subtiel) het resterende batterijpercentage, tijd en voortgang. In de gratis versie worden in de bibliotheek en als je een boek sluit advertenties weergegeven. Wil je deze weg hebben, dan is de app vrij prijzig (€ 5,50). Ondanks dat is Moon+ Reader een aanrader.

 

© PXimport

Dictafoon

Handig dat je aan de naam van de app Dictafoon al meteen afleest wat de functionaliteit is. Deze Dictafoon is erg gebruiksvriendelijk, maar je hebt ook verschillende-opnamemogelijkheden. Zo kun je de opnamekwaliteit iets verlagen om opslagruimte te besparen en kiezen in welk bestandsformaat de opname opgeslagen moet worden. Er zijn tal van handige instellingen in deze app te vinden. Zo kan de opname automatisch worden gestopt als de opslagruimte vol dreigt te raken, of wanneer je gebeld wordt. Het scherm kan uitgezet worden tijdens het opnemen en meer. Uiteraard is de app ook geschikt om je opnames mee af te spelen.

 

© PXimport

Camera360 Ultimate

Met Camera360 Ultimate heb je een camera-app bij de hand waarmee je foto's snel klaarmaakt of Instagram of opgepoetste selfies maakt. Je voorziet je foto's snel van filters of je laat automatische verbetereffecten los op je foto om gezichten een stuk mooier te laten lijken. Simpele foto-effecten als blur en vignette zijn ook altijd bij de hand. Gevorderde fotografie-elementen zul je in Camera360 niet terugvinden in de app, hoewel er allerlei extra filters bij zijn te installeren. Ook staat de app bol van reclame in de vorm van crapware-aanbevelingen. Het maakt de app in ieder geval geen vervanger van je gewone camera-toepassing, maar leuk om erbij te houden.

 

© PXimport

Weather Underground

Er zijn veel goede apps die een gedetailleerd weeroverzicht geven en de temperatuur doorlopend in het notificatiescherm kunnen weergeven. Weather Underground is er een van. Maar deze app blinkt uit vanwege de rustige, overzichtelijke weergave en het enorme aanbod weerinformatie. Je ziet een buienradartje, weekvoorspelling, zons- een maanopkomst, uv-info en heel veel meer. In het overzicht zijn wel wat reclame-banners te zien, welke je eventueel kunt wegkopen. Daar is niets mis mee. Wel is het flauw dat je hier jaarlijks voor moet betalen (anderhalve euro per jaar).

 

© PXimport

SwipePad - Hyperspace Launcher

Voor wie zijn Android graag tweakt om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot apps, instellingen of andere systeemonderdelen moet SwipePad eens uitproberen. Met SwipePad wijs je een of meerdere gebieden aan de schermranden aan als 'Hotspots'. Wanneer je vanaf de zijkant van zo'n hotspot naar het midden veegt start een toegekende actie. Dat kan dus het starten van de camera of een app zijn een instelling of zelfs snelle toegang tot het plaatsen van een bericht op Twitter of Facebook. SwipePad kenmerkt zich door ontzettend veel tweaks en mogelijkheden, sommige hiervan zijn echter alleen via een in-app aankoop toe te voegen.

 

© PXimport

Untappd - Discover Beer

Bierliefhebbers, opgelet! Untappd is de ideale app om nieuwe soorten speciaalbier te ontdekken en je ervaringen te delen. De app heeft een enorme database met allerlei verschillende soorten (speciaal)bier, maar je kunt op basis van je locatie zien wat lokale specialiteiten zijn. De app moedigt je met achievements aan om je eigen ervaringen te delen met een foto en een oordeel. Bovendien is er ook een soort klein sociaal netwerk omheen gemaakt, zodat je ook over de lekkerste (of goorste) biertjes kunt chatten met bekenden.

 

© PXimport

Trello

Zoek je een app waarmee je handig aan projecten kunt werken met collega's of studiegenoten? Dan is Trello handig om bij de hand te hebben. Je voegt je projectgenoten toe in een soort grote kaartenbak, à la Google Keep. In deze kaarten kun je taken toevoegen, inspiratie, etc. Alles valt handig te categoriseren, archiveren en toe te kennen. Kortom een rechttoe-rechtaan samenwerkingsapp voor (niet al te ingewikkelde) projecten met kleine teams.

 

© PXimport

Peel Smart Remote

Sommige Androids beschikken over een infraroodlampje, waardoor het apparaat als universele afstandsbediening gebruikt kan worden. Met de app Peel Smart Remote maak je van je Android zo'n universele afstandsbediening, voor infrarood, maar ook via het ip-adres van je smart-tv. Je tv-set is eenvoudig gekoppeld (hoewel dit natuurlijk per model verschilt). Je voegt eenvoudig sneltoetsen aan en optioneel stel je zelfs een kinderslot in. Als je een Android Wear horloge hebt kun je via deze app de tv zelfs met je smartwatch bedienen. Nadeel is wel dat Peel storende advertenties bevat, van misleidende virusmeldingen tot fullscreen advertenties.

 

© PXimport

Backdrops - Wallpapers

Als je op zoek bent naar een nieuwe achtergrond, kun je wellicht eens door het aanbod van Backdrops heen bladeren. Backdrops heeft vooral een sterk aanbod van kunstzinnige- en minimalistische patroonachtergronden. Maar er zijn ook foto-achtergronden in het aanbod te vinden. De app is overzichtelijk en vlot, maar valt je zo nu en dan wel lastig met advertenties of het aanmaken van een (onnodig) account.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000