Cyberpesten loopt uit de hand in horrorfilm Unfriended

© CIDimport

Cyberpesten loopt uit de hand in horrorfilm Unfriended

Geplaatst: 14 januari 2015 - 11:22

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:37

Redactie

Een slaatje slaan uit een naar onderwerp als cyberpesten is niet heel chic, maar de makers van de horrorfilm Unfriended gaan het toch proberen. De prent heeft daarbij een originele invalshoek gevonden. Alles speelt zich af op de desktop van de hoofdrolspeler.

Unfriended vertelt het verhaal van Laura Barns, een meisje dat zelfmoord pleegt nadat een gênante video van haar op internet verschijnt. Wie dat precies geplaatst heeft is onduidelijk, en als geest keert ze dan ook terug om haar pesters lastig te vallen. Of zit er iemand anders achter?

Zo speelt de film zich af in een serie YouTube-video's en Skype-gesprekken, die telkens verder uit de hand lopen. Wanneer de vriendengroep plots gebeld wordt vanaf het Skype-account van de dode Laura, krijgt de uit de hand gelopen grap bloederige gevolgen.

Niet uniek

De film is overigens niet uniek in zijn soort. Andere horrorfilms speelden ook al met webcams, zoals Paranormal Activity, VHS en The Den. Vaak doemt er dan ineens iets engs op achter iemands schouder, terwijl diegene vrolijk aan het chatten is.

De aanpak is populair onder jonge filmmakers, omdat webcams veel goedkoper zijn dan dure camera-apparatuur. Unfriended draait vanaf april in de Amerikaanse bioscopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000