ClipAngel - Kopiëren en plakken voor gevorderden

© PXimport

ClipAngel - Kopiëren en plakken voor gevorderden

Geplaatst: 22 maart 2018 - 08:45

Aangepast: 14 december 2022 - 13:42

Toon van Daele

‘Kopiëren en plakken’ klinkt je vast vertrouwd in de oren, en ongetwijfeld heb je Ctrl+C en Ctrl+V goed in de vingers. Het Windows Klembord is dan ook erg handig, maar tegelijk erg beperkt: het onthoudt maar één item en er valt niks in te stellen. Met ClipAngel haal je flink wat meer (beheer)mogelijkheden in huis.

ClipAngel heeft niet eens een installatie nodig en de tool nestelt zich meteen in het Windows-systeemvak. Het programma vereist wel .NET Framework 4.52+.

Zodra je nu met Ctrl+C een item naar het Windows klembord stuurt, werpt ClipAngel zich als tussenpersoon op: alle items (hier clips genoemd) belanden automatisch in de database van ClipAngel.

Clipcollectie

De vergaarde clips krijg je te zien wanneer je Alt+V indrukt. Er duikt dan een venster op met twee panelen: links de lijst met clips, rechts de voorbeeldweergave van de geselecteerde clip. Je verneemt bij elke clip ook waarvan die precies afkomstig is, zoals een specifieke webpagina of een Word-document, en bij afbeeldingen lees je tevens de afmetingen af.

Standaard worden alle clips in chronologische volgorde in een lijst geplaatst, maar je kunt ze ook sorteren volgens sleutelwoord of datatype (tekst, afbeeldingen, bestanden). Een eigen rubricering is helaas niet mogelijk. Weet echter dat de inhoud van deze database bewaard blijft, ook over verschillende Windows-sessies heen.

© PXimport

Basisbeheer

Om een specifieke clip in een document te plakken, positioneer je de cursor eerst op de gewenste plek, waarna je de clip selecteert en die met een dubbelklik of via de Enter-toets in je document plakt. Uiteraard is het ook mogelijk overtollige clips uit de lijst te verwijderen. Handig is nog dat je bepaalde clips als favorieten kunt markeren: die kun je vervolgens met één druk op de knop tevoorschijn toveren.

Extra opties

ClipAngel biedt nog enkele handigheden. Zo is het mogelijk om tekst in de clips alsnog te bewerken of eigen tekst toe te voegen. Of je geeft aan dat je een clip in een afzonderlijk tekstbestand of afbeeldingsbestand wilt bewaren. Tekst in clips kun je meteen ook laten vertalen, maar deze functie doet weinig meer dan de tekst richting Google Translate in je browser sturen.

ClipAngel laat zich verder nog vlot naar je hand zetten, van de sneltoetsen over de interface tot het aantal te behouden clips.

Conclusie

ClipAngel is vooral handig voor wie frequent gebruik maakt van het Windows-klembord en regelmatig eerder gemaakte clips op latere momenten wil oproepen.

8,0

ONS OORDEEL

ClipAngel

Pluspunten

Goed geïntegreerd

(Bewerkbare) voorbeeldweergaven

Goed instelbaar

Minpunten

Geen eigen rubricering

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows 7/8/10 **Website** [sourceforge.net/projects/clip-angel/](https://sourceforge.net/projects/clip-angel/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000