Google Chrome heeft inmiddels heel wat surfers kunnen overtuigen om over te stappen van Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera. De Google-browser is dan ook gebruiksvriendelijk en supersnel. Met ChromePlus haalt u nóg meer lekkers in huis. Deze browser heeft alle Chrome-functionaliteiten (versie 4.0.295.0) onder de motorkap en voegt nog wat handige extraatjes toe.

Wanneer u ChromePlus geïnstalleerd hebt, kunt u uw bladwijzers uit Chrome simpelweg verhuizen. De interface van de browser is nagenoeg identiek. De verschillen zitten in de details. De handige startpaginaknop laat u erg snel naar uw startpagina navigeren en ook een extra geschiedenisknop kan voor heel wat gebruikers erg nuttig zijn. Een andere extra functie die u erg snel zal aanleren, is het sluiten van tabbladen: dat kan in ChromePlus namelijk door te dubbelklikken op het tabblad. Net zo interessant is de zogenoemde ‘Super drag’-functie. Indien u bijvoorbeeld meer te weten wilt komen over een bepaald woord, hoeft u het alleen maar te selecteren en naar de tabbladenbalk te verslepen. ChromePlus opent dan een nieuw tabblad met de Google-zoekresultaten voor het woord dat u geselecteerd hebt. Erg handig! Deze laatste functie werkt trouwens ook in Chrome 4.

© PXimport

In een vingerknip komt u meer te weten over een geselecteerd woord op een nieuw tabblad.

Snelle muiscommando’s

Wanneer u simpelweg klikt op de rechtermuisknop, krijgt u het normale menu te zien dat u in elke browser kunt oproepen. Toch biedt ChromePlus veel meer. U kunt met de rechtermuisknop ingedrukt commando’s tekenen. Met een lijn naar boven of beneden scrolt u naar het begin of het einde van een pagina, een beweging naar links en vervolgens naar boven laat u inzoomen en een actie naar rechts en terug naar links heropent een recent gesloten tabblad. In totaal zijn er bijna twintig muiscommando’s beschikbaar die u helemaal zelf kunt instellen. Niemand zal álle commando’s gebruiken, maar handelingen die u vaak toepast kunt u hiermee pijlsnel uitvoeren.

Tenslotte is ook het IE-tabblad een erg interessante functie. U hebt wellicht al eens een website bezocht die niet (goed) met Chrome werkt. Dankzij de toetsencombinatie Ctrl+I opent u een Internet Explorer-tabblad ín ChromePlus zodat het niet nodig is om nog een tweede browser te openen.

Over de privacyissues waarvoor Chrome berucht is, hoeft u zich volgens de ChromePlus-makers geen zorgen te maken. Het rlz.dll-bestand dat in Chome data naar de Google-servers verstuurt, zit niet in ChromePlus. Bovendien kunt u via de opties de Privacy Plus-instellingen inschakelen. Hiermee kunt u cookies, de geschiedenis, thumbnails, bezochte links en recent gesloten tabs verwijderen bij het afsluiten van de browser.

Een absolute aanrader voor Chrome-gebruikers, een ontdekking voor gebruikers van andere browsers!

© PXimport

U kunt alle extra functies van ChromePlus in- of uitschakelen en configureren.

© PXimport

ChromePlus 1.3.6.0

Freeware

Taal Engels

Medium 16,6 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II, 256 MB RAM, 20 MB harde-schijfruimte

Maker ChromePlus

Oordeel 9/10

Pluspunten

Chrome met extra functies

Instelbare muiscommando’s

IE-tabblad

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000