Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites

© CIDimport

Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites

Geplaatst: 24 juni 2022 - 05:10

Aangepast: 24 oktober 2022 - 10:33

Wesley Akkerman

De iOS-versie van de Google Chrome-browser krijgt toegang tot een belangrijke functie, die reeds beschikbaar is op andere platformen.

Chrome op iOS beschermt beter tegen malafide sites

Het gaat om een functie genaamd Enhanced Safe Browsing. Die functionaliteit binnen Chrome deelt de url van malafide websites met de servers van Google.

Die verzameling url’s komt dan in een database terecht van potentieel gevaarlijke websites, waardoor andere gebruikers een waarschuwing kunnen lezen wanneer ze zo'n site bezoeken.

Enhanced Safe Browsing naar iPhone en iPad

De functie is reeds beschikbaar op Android en desktop, maar komt later dit jaar ook naar iPhone en iPad toe. Dit gebeurt wanneer Apple de nieuwste versies van iOS en iPadOS vrijgeeft.

Daarnaast verbetert Google de ingebouwde vertaalfunctie van Google Chrome. Het taalmodel moet beter kunnen bepalen welke taal je wil vertalen, waardoor de vertalingen accurater worden.

De vertaaloptie gebruik je op het moment dat je een website in een vreemde taal bezoekt. Google Chrome zal dan vragen of de pagina(‘s) vertaald moet(en) worden.

Daarnaast is het zo dat je toegang krijgt tot belangrijke Chrome-functies (zoals je geschiedenis wissen of een privétab openen) door die opties simpelweg in de url-balk te typen.

Ook deze optie is reeds beschikbaar op desktop en Android. Daarnaast laat de startpagina de zoekbalk zien, evenals vaak bezochte websites en recent geopende tabbladen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000