Bing Eten en Drinken: Koken met schoon tabletscherm

© PXimport

Bing Eten en Drinken: Koken met schoon tabletscherm

Software

Geplaatst: 21 januari 2014 - 14:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:34

Redactie

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van laptops, tablets, en smartphones in de keuken, omdat thuiskoks al die heerlijke recepten die je op internet kunt vinden proberen na te maken. En je weet wat dat betekent: plakkerige smurrie op het scherm van je apparaat.

Maar wacht! Koken met je gadgets in de buurt hoeft niet te betekenen dat er vieze vegen op je scherm komen te staan - mits je profiteert van een geweldige functie in Microsoft's Bing Eten en Drinken-app, die gebundeld is met Windows 8.1.

Eten en Drinken bevat allerlei heerlijke recepten, die van sites zoals Epicurious, Saveur, en AllRecipes.com gehaald worden. Voor de gezondheid en veiligheid van je apparaat bevat het ook een handsfree modus waarmee je door recepten heen kunt bladeren door met je hand voor de webcam van je apparaat te zwaaien.

© PXimport

Dus de eerstvolgende keer dat je moet weten op welke temperatuur die zandkoekjes gebakken moeten worden, kun je een Kinect-achtig handgebaar in de lucht gebruiken om het recept door te nemen.

Handsfree modus van Food & Drink gebruiken

De handsfree modus werkt als volgt: Als je Windows 8.1 draait zou Food & Drink automatisch geïnstalleerd moeten zijn. Als je het niet ziet staan, zoek er dan naar door op de Windows knop en Q te drukken, en food in te typen in de zoekbalk. Je kunt het ook in de Windows Store vinden.

Open de app, en kies een recept dat je lekker lijkt door van rechts naar links te vegen of te scrollen totdat je het gedeelte Browse Recipes tegenkomt. Als je op een receptenpagina bent, zoek naar een icoon gelabeld Hands-Free Mode onderaan het scherm, aan de linkerkant.

© PXimport

Druk of klik op het icoon en er verschijnt een snelle geanimeerde tutorial die laat zien hoe je met de handsfree modus kunt werken. Om de animatie te beëindigen, veeg met je hand voor de webcam. De handsfree modus werkt net als het lezen van een boek. Veeg je hand voor de camera van rechts naar links om een pagina vooruit te gaan en van links naar rechts om terug te gaan.

Werkt de functie niet, controleer dan of de Hands-Free tegel in de rechterbovenhoek groen is en op ON staat. Zo niet, controleer dan of je webcam goed werkt. Let er ook op dat je je hand redelijk dicht bij de camera moet houden om de functie te laten werken.

© PXimport

Zelfs in de handsfree modus moet je opletten als je een laptop gebruikt. Houd het apparaat uit de buurt van etenswaren die op je toetsenbord kunnen spetteren, of bedek het toetsenbord met plastic, voor het geval dat.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000