Bestanden delen met Firefox Send

© PXimport

Bestanden delen met Firefox Send

Geplaatst: 13 februari 2018 - 06:52

Aangepast: 14 december 2022 - 13:43

Evi Maquoi

Er bestaan heel wat verschillende diensten om grote bestanden te versturen. Sinds kort heeft zelfs browsermaker Mozilla een eigen tool: Firefox Send. En die werkt ook via andere browsers. Uniek is dat de bestanden slechts één download of maximaal 24 uur op de servers blijven staan.

Stap 1: Bestanden verslepen

Om Firefox Send te gebruiken, heb je geen account nodig. Je surft – met Firefox of een andere browser – simpelweg naar https://send.firefox.com. Vervolgens kun je de bestanden die je wilt versturen naar het centrale vak slepen. Of je drukt op de knop Selecteer een bestand om te uploaden en bladert naar de juiste bestandslocatie op je computer. Ga in dat geval verder met de knop Open. De toepassing kan bestanden tot 1 GB per koppeling aan.

Media has no description

© PXimport

Stap 2: Verzenden

Je kunt de upload op elk moment onderbreken via Uploaden annuleren. Zodra de bestanden geüpload zijn, krijg je een link te zien. Gebruik de knop Kopiëren naar klembord en plak de link vervolgens in een e-mailbericht of document. Het unieke van deze deeldienst is dat de bestanden slechts één download of maximaal 24 uur op de Firefox-servers blijven staan. Daarna worden ze verwijderd. Wil je de bestanden handmatig wissen? Ook dat kan. Hiervoor klik je simpelweg op de knop Bestand verwijderen onder in beeld.

Media has no description

© PXimport

Stap 3: Extra veiligheid

Mozilla claimt met Firefox Send veiligheid hoog in het vaandel te dragen. De bestanden worden immers versleuteld en verwijderd na één download. Mozilla zou naar eigen zeggen alleen je ip-adres kunnen zien. Wil je toch nog een wachtwoord op je bestanden zetten? Dat kan. Vink dan na het uploaden Een wachtwoord vereisen om dit bestand te downloaden aan en typ een zelfgekozen wachtwoord in. Bevestig met Wachtwoord toevoegen. Zodra je terugkeert naar de homepage, krijg je een overzicht van de bestanden die je geüpload hebt en wanneer de koppelingen verlopen. Met de knop met het kruisje kun je nog niet gedownloade bestanden handmatig verwijderen.

Media has no description

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000