Beethoven herdacht door Google

© CIDimport

Beethoven herdacht door Google

Software

Geplaatst: 16 december 2015 - 22:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:02

Redactie

Op 16 december 1770 werd Ludwig van Beethoven geboren, niet alleen een begaafd componist maar ook musicus, dirigent en virtuoos. Voor Google meer dan genoeg reden om een bijzonder eerbetoon aan dit Duitse genie met een Nederlands/Belgisch tintje te brengen.

Over Beethoven zijn natuurlijk complete boekwerken te schrijven, iets wat ook al gedaan is. Aardig feit is dat deze muzikale duizendpoot weliswaar in Bonn werd geboren, maar dat zijn familieroots in Mechelen liggen. Daar kwam zijn grootvader namelijk vandaan, hij verhuisde later naar Bonn. Het verklaart ook meteen het toch niet echt Duits aandoende 'van' in Beethovens' naam. Voor de rest lijkt het leven van Beethoven een aaneenschakeling van successen, maar dat geldt vooral voor z'n muzikale activiteiten. Privé was het allemaal minder prettig, zo spoorde een vaak dronken vader hem aan om in de voetsporen van Mozart te treden. Dat verliep niet altijd even zachtzinnig en deze ervaringen uit zijn kindertijd maakten van Beethoven een toch wat zwaarmoedige man met zowel een lichamelijk als geestelijk wat zwakke gezondheid. Uiteindelijk stierf hij jong, op 56-jarige leeftijd al.

Desondanks heeft hij een enorme hoeveelheid bekende klassieke werken nagelaten die nog altijd populair zijn bij liefhebbers. Google vond het daarom zonder meer de moeite waard om Beethoven op een speciale manier te herdenken. De doodle van vandaag bestaat namelijk uit een interactief filmpje met diverse puzzels waarin u delen van een partituur in de juiste volgorde moet leggen. Elke goede oplossing brengt u - of beter: Beethoven - een stapje dichter bij het eindpunt van de film: een concert in de concertzaal.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000