© CIDimport

Beeldscherm op z'n kant

Software

Geplaatst: 1 december 2011 - 07:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:53

Redactie

De hedendaagse 16:9-beeldschermen zijn erg breed en meestal ‘Full HD’ met een resolutie 1920 x 1080 pixels. Veel applicaties en zeker websites zijn vaak verticaal georiënteerd. Wat te doen?

De hedendaagse 16:9-beeldschermen zijn erg breed en meestal ‘Full HD’ met een resolutie 1920 x 1080 pixels. Veel applicaties en zeker websites zijn vaak verticaal georiënteerd. Wat te doen?Het ligt misschien niet voor de hand, maar u kunt uw beeldscherm ook op z’n kant zetten. Inderdaad, gewoon een kwartslag draaien! Best kans dat de voet waarop het beeldscherm is gemonteerd dat reeds ondersteunt. Probeert u het maar eens. En vervolgens gaat u – via het ‘Configuratiescherm’ – naar de instellingen van het Beeldscherm toe, alwaar u aangeeft dat u de resolutie wilt aanpassen. En nu even opgelet want u gaat niet de resolutie aanpassen. Nee, u gaat – nu ook softwarematig – het beeldscherm kantelen (zie afbeelding). Met als gevolg dat u een oriëntatie krijgt die u in staat stelt om een stuk prettiger te suerfen! Immers, de meeste websites zijn geoptimaliseerd voor een breedte van 1024 pixels. Bij een breedte van 1024 pixels hoort eigenlijk een hoogte van 768 pixels, maar op een Full HD-beeldscherm is dat opeens 1920 pixels geworden (zie afbeelding)! En dat surft geweldig, mensen.

© CIDimport

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000