Autostarter X4 - Alles in één keer!

© PXimport

Autostarter X4 - Alles in één keer!

Geplaatst: 5 mei 2019 - 14:10

Aangepast: 14 december 2022 - 11:17

Toon van Daele

Wanneer je, bijvoorbeeld tijdens het werken aan een lijvig dossier, geregeld een serie documenten of programma’s na elkaar opent, dan moet je telkens opnieuw dezelfde reeks muisklikken door. Het wordt een heel stuk handiger als je alle items in één batchbestand stopt. Lastig zonder scriptkennis, denk je? Niet met Autostarter X4.

Ben je goed onderlegd in complexe batchcommando’s vanuit de opdrachtprompt of met behulp van PowerShell, dan is het ongetwijfeld een koud kunstje om verschillende commando’s automatisch na elkaar te laten uitvoeren. Echter, heb je die kennis niet, dan vind je in Autostarter X4 een makkelijk alternatief. Je maakt de tool duidelijk wat je precies wilt en die levert mooi het benodigde script af.

Opdrachten

Nadat je Autostarter X4 hebt geïnstalleerd, start je de tool bij voorkeur als administrator op, zodat alle commando’s goed functioneren. Voor je project is het natuurlijk de bedoeling dat je een opsomming maakt van alle opdrachten, zoals het openen van een programma, map of webpagina, of het tonen van een mededeling of een vraag om gebruikersinvoer. Deze opdrachten vind je terug onder de knoppen Batch Operations en Start: je hoeft de gewenste opdrachten maar in (chronologische) volgorde aan te klikken. Met de pijltjestoetsen kun je de toegevoegde items overigens altijd nog verplaatsen.

Media has no description

© PXimport

Parameters

Afhankelijk van de geselecteerde opdracht moet je uiteraard nog bepaalde parameters meegeven. Kies je er bijvoorbeeld voor om een bestand met een programma te laten openen, dan moet je niet alleen het bestand, maar ook het uitvoerbare bestand aanwijzen, telkens inclusief het pad en eventueel gevolgd door parameters. De helpknop, onderaan rechts, kan je daarbij helpen – de contextgevoelige helpfunctie bleek niet te werken. Handig is dat je op elk moment je batchoperatie kunt uittesten. Werkt alles naar wens, dan laat je met één druk op de knop Autostarter X4 eenvoudigweg het eindresultaat in de vorm van een .bat-bestand genereren.

Conclusie

We zijn er ons wel van bewust dat Autostarter X4 niet voor iedere gebruiker even zinvol zal zijn. Maar wie voor zijn projecten of dossiers telkens dezelfde reeks programma’s of bestanden moet openen, heeft aan Autostarter X4 een handige tool om batchbestanden te creëren die alle gewenste commando’s met één muisklik voor je uitvoeren.

8,0

Autostarter X4

Pluspunten

Handige testfunctie

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Geen uitputtende opdrachtenset

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows XP en hoger **Website** [www.tiny.cc/asx4](https://2xdsoft.de.tl/AutoStarter-X4.htm)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000