© CIDimport

Automatische voederbak

Software

Geplaatst: 25 maart 2015 - 10:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:58

Redactie

Helaas worden veel huisdieren soms meer dan één dag alleen gelaten. Om ze toch te kunnen voeren, kunnen hun baasjes bijvoorbeeld gebruikmaken van Petnet.

Dat is een automatische voederbak die op afstand bestuurbaar is vanaf een app. Die app is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor iOS, maar aan een Android-versie wordt gewerkt. De app meldt het wanneer de voerbak leeg is. De eigenaar kan dan met één druk op de knop op afstand een portie brokken laten storten en ontvangt daar opnieuw een melding van.

© CIDimport

         

© CIDimportPrijs Petnet: 249 dollar

Meer info: petnet.io

Een andere mogelijkheid is CleverPet. Dat apparaat voert het huisdier niet alleen, maar is vooral bedoeld om het dier te entertainen wanneer de baas op stap is. De gadget voert het dier brokje voor brokje. Daarnaast beloont CleverPet het huisdier met extra brokjes wanneer het leert het apparaat te bedienen. CleverPet heeft om die reden drie grote knoppen, die verschillende kleuren kunnen aannemen. Het dier kan zo leren dat het bijvoorbeeld brokjes krijgt wanneer het de knop indrukt die verlicht is, of de knop die een afwijkende kleur heeft. Hoe handiger het dier wordt in het oplossen van dit soort raadsels, hoe moeilijker de opdrachten. Die kunnen bovendien eventueel worden ingesproken door het baasje zelf. De gadget is ontwikkeld door een team van experts, waaronder de bedenkers van CleverPet, Leo Trottier en Dan Knudsen. Ze zijn respectievelijk cognitie- en neurowetenschapper aan de Universiteit van San Diego. CleverPet zal in de loop van 2015 op de markt komen. Eerst alleen in de VS, later ook in Europa.

© CIDimport


Prijs CleverPet: nog onbekend

Meer info: getcleverpet.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000