Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox

© CIDimport

Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox

Software

Geplaatst: 25 maart 2020 - 09:07

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:30

Redactie

Mozilla start een abonnementsdienst waarbij online advertenties geblokkeerd worden, maar de sites die je bezoekt alsnog een vergoeding krijgen. Dat werkt middels de Better Web-extensie, die sinds vandaag uit is voor Amerikaanse Firefox-gebruikers.

Advertentie-inkomsten zijn erg belangrijk voor sites die artikelen verder gratis aanbieden. Maar omdat online reclame ook irritant kan zijn, kiezen veel internetgebruikers ervoor om een adblocker te installeren. Sites zien zo hun inkomsten deels verdampen, met als gevolg dat ze hun medewerkers minder (of helemaal niet meer) kunnen betalen. Er blijft weinig geld over voor goede journalistiek.

Kwaliteit kost nu eenmaal geld en daarom moet er een alternatief komen, aldus Mozilla. Vandaar het Better Web-initiatief, dat als middenweg functioneer. De Better Web-extensie werkt grotendeels als een reguliere adblocker, maar gebruik ervan kost 5 dollar (tijdelijk 2,50 dollar) in de maand. Klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk, tot je beseft dat de sites die je bezoekt van dit bedrag een graantje meepikken.

Niet voor iedere site

Zo steun je toch hun bestaan, met het voordeel dat je alsnog geen advertenties meer te zien krijgt. Echter geldt dit alleen voor sites die zijn aangesloten bij Scroll, het bedrijf waar Mozilla hiervoor mee samenwerkt. En dat zijn er nog niet zoveel. Abonnees zouden Better Web dan ook kunnen draaien naast hun reguliere adblocker, om zo het beste van beide werelden te krijgen.

Wanneer de dienst buiten de Verenigde Staten beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000