Actual Multiple Monitors - Probleemloos meerdere schermen

© PXimport

Actual Multiple Monitors - Probleemloos meerdere schermen

Geplaatst: 8 november 2013 - 11:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Robbert Brus

Het werken met meerdere beeldschermen is alsof je er twee extra handen bij krijgt. Maar ondanks dat, loop je snel tegen de beperkingen van Windows aan. Met het programma Actual Multiple Monitors worden alle ontbrekende functies in Windows aangevuld en verbeterd.

Actual Multiple Monitors biedt de optie om op elk scherm een eigen taakbalk te creëren. Zo worden programma's op het ene scherm alleen getoond in de taakbalk die op dat ene scherm staat en blijven de andere taakbalken leeg. Optioneel voegt het programma extra knoppen toe aan de titelbalk, om bijvoorbeeld een venster snel naar een ander beeldscherm te verplaatsen of te spreiden over alle schermen.

Achtergronden kunnen worden uitgerekt over meerdere schermen, maar er kan ook op elk scherm een eigen achtergrond worden weergegeven. Hetzelfde geldt voor de schermbeveiliging. Tevens kan je zelf sneltoetsen aanmaken om bijvoorbeeld een venster te verplaatsen of verschillende profielen te laden.

© PXimport

Twee taakbalken, een gespreide achtergrond en tal van nieuwe functies.

Hoewel de interface van Actual Multiple Monitors netjes is gecategoriseerd, zijn er erg veel opties om wegwijs in te worden. Aan de linkerkant van het venster vinden we de menu's met verschillende categorieën zoals Meerdere beeldschermen, Venster Opties, Bureaublad Verdeler, Sneltoetsen. Klik je op één van de categorieën, dan kies je in het vak erboven uit verschillende subcategorieën. Zo krijg je bij de categorie Meerdere beeldschermen opties om de taakbalk, de achtergrond en de schermbeveiliging aan te passen.

Door op een van deze subcategorieën te klikken, worden aan de rechterkant van het venster alle opties weergegeven. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de computer te tweaken, maar het soms is een beetje onduidelijk wat ze precies doen. Handig is de mogelijkheid om verschillende profielen te maken.

© PXimport

Het configuratiescherm is netjes gecategoriseerd, maar er zijn wel erg veel opties.

Conclusie

Actual Multiple Monitors is een uitgebreid programma, maar meer geschikt voor gevorderde computergebruikers. Daarbij zijn er ook veel gratis alternatieven, die voor de meeste mensen al voldoende zullen zijn. DisplayFusion, ZBar, MaxiVista, NVidia's nView Desktop Management Software (om er maar een paar te noemen) kunnen net zo goed de taakbalk verdelen over twee schermen en de bureaubladachtergrond spreiden over meerdere schermen.

Het is daarom raadzaam eerst de proefversie van Actual Multiple Monitors én zo'n freewareprogramma uit te proberen, om te zien of je de extra opties van Actual Multiple Monitors echt nodig hebt.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Veel opties

Profielen maken

Minpunten

Gratis alternatieven

Conclusie

Actual Multiple Monitors 5.1.1 ------------------------------ **Prijs** $ 24,95 (ca. € 19 euro) **Taal** Nederlands **OS** Windows 2000/XP/Vista/7/8...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000