5 dingen die je moet weten over WhatsApp op de desktop

© PXimport

5 dingen die je moet weten over WhatsApp op de desktop

Geplaatst: 11 mei 2016 - 07:51

Aangepast: 14 december 2022 - 12:01

Redactie ID.nl

WhatsApp heeft eindelijk een officiële applicatie voor zowel Windows als Mac. Deze 5 dingen moet je weten als je gebruik wil maken van WhatsApp op je desktop!

1. Geen Windows Store nodig

Hoewel Microsoft het waarschijnlijk graag zou willen en je misschien gewend bent om WhatsApp uit app-stores van Google en Apple te moeten halen, heb je de Windows Store helemaal niet nodig om WhatsApp voor je desktop te downloaden. Je gaat gewoon naar deze website.

 

© PXimport

De layout doet sterk denken aan Web WhatsApp.

2. Werkt op Windows 7

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt na het volgen van de voorgaande tip, kun je gewoon het .exe-bestand downloaden vanaf de website van WhatsApp. Hoewel de website verkondigt dat WhatsApp voor de desktop werkt op Windows 8 en hoger, kun je WhatsApp ook gewoon op Windows 7 installeren.

3. Nog steeds met QR-code

Net als Web WhatsApp, moet je op de desktop-applicatie ook inloggen door het scannen van een QR-code.

 

© PXimport

Het scannen van een QR-code is een terugkerende inlogmethode.

4. Je kunt nog steeds niet zonder telefoon + nummer

Je moet de QR-code scannen met je telefoon. Je telefoon moet verbonden zijn met het internet om gebruik te maken van de dienst op je desktop en natuurlijk wordt de desktop-applicatie gekoppeld met je telefoonnummer.

5. Opmaakopties nog niet geïmplementeerd

In tegenstelling tot de mobiele applicatie, heeft de desktopversie nog geen opmaakopties voor je tekstberichten. Tips voor de opmaakfuncties van de mobiele applicatie lees je hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten