Zo kun je opmaak gebruiken in WhatsApp

© PXimport

Zo kun je opmaak gebruiken in WhatsApp

Geplaatst: 10 mei 2016 - 03:18

Aangepast: 14 december 2022 - 14:53

Martin Gijzemijter

WhatsApp is een fijne manier om te communiceren, maar ook een gevaarlijke. Niet alles wordt altijd begrepen zoals je het bedoelde. Dat kan nu beter. Sinds kort kun je met WhatsApp namelijk opmaak aan je berichten toevoegen, bijvoorbeeld woorden dik of schuin drukken.

Het zal je ongetwijfeld weleens zijn overkomen; je hebt iets gezegd via WhatsApp en dat is volledig verkeerd opgevat, bijvoorbeeld omdat de nadruk op het verkeerde woord is gelegd. Vervelend, want je kunt in WhatsApp niet aangeven op welk woord je de nadruk wilt leggen. Toch? Lees ook: In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop.

Opmaak toevoegen kán

 

© PXimport

Opmaak in WhatsApp is sinds kort mogelijk

Goed nieuws, want sinds kort kan dat wel degelijk. In de meest recente update heeft WhatsApp niet alleen versleuteling van berichten toegevoegd, maar ook de mogelijkheid om de tekst te voorzien van opmaak. De manier waarop is een tikje omslachtig, maar het werkt en daar gaat het om.

Vet, cursief en onderstreept

Om een woord in een tekst vetgedrukt te maken, plaats je een sterretje (*) aan beide zijden van het woord dat je vetgedrukt wilt hebben. Zodra je de tekst verzendt, wordt het woord tussen de sterretjes vetgedrukt.

Een woord schuingedrukt maken kan ook, in dat geval zet je underscores (laag streepje, _) links en rechts naast het betreffende woord. Tot slot is het ook nog mogelijk om een streep door een woord te zetten, in welk geval je een tilde (~) links en rechts naast het woord zet dat je wilt doorstrepen.

Let op: in iOS werkt de opmaak nog niet in Berichtencentrum, dus de notificaties die je krijgt tonen sterretjes, streepjes enzovoort, maar in het bericht zelf zal de opmaak wél zichtbaar zijn. Het kan zijn dat je WhatsApp eerst moet updaten naar de nieuwste versie voor je de nieuwe opmaakfuncties kunt gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000