Zet afspraken in je agenda via het zoekveld van Chrome

© PXimport

Zet afspraken in je agenda via het zoekveld van Chrome

Geplaatst: 9 oktober 2014 - 08:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:05

Redactie

Het bijhouden van een agenda is de sleutel tot het nakomen van je afspraken. Maar het feit dat je voor Google Agenda telkens een aparte pagina moet openen om zo'n afspraak toe te voegen, maakt het inplannen niet heel erg uitnodigend. Gelukkig is daar een trucje voor.

In Chrome is het mogelijk om een afspraak aan je agenda toe te voegen rechtstreeks vanuit de omnibox, oftewel: de gedeelde adresbalk/zoekveld. Dat betekent dat je een afspraak kunt toevoegen door een regel in deze balk te typen, en dat is natuurlijk een stuk efficiënter dan eerst naar een pagina te moeten surfen. Je dient hier echter wel eerst een aanpassing voor te doen.

Open Chrome en klik op Instellingen. In de pagina die verschijnt klik je op Zoekmachines beheren. Onderin zie je vervolgens het veld 'Zoekmachine toevoegen'. Typ hier: Afspraak toevoegen. In het veld daarnaast typ je cal en in het veld daarnaast plak je de volgende link:

http://www.google.com/calendar/event?ctext=+%s+&action=TEMPLATE&pprop=HowCreated%3AQUICKADD.

Klik vervolgens op Klaar om de voorbereidingen te voltooien.

 

© PXimport

Je dient wat instellingen aan te passen voordat je afspraken kunt toevoegen via chrome.

Afspraak toevoegen

Om nu een afspraak toe te voegen via de omnibox in Chrome, typ je cal en druk je op de Tab-toets op het toetsenbord. De zoekmachine 'Afspraak toevoegen' wordt nu automatisch geladen. Vervolgens typ je de afspraak in die je wilt toevoegen, zoals: Tandarts morgen 11 uur. Zodra je op enter drukt, wordt de afspraak aangemaakt in Google Agenda (je kunt zelf eventueel nog meer informatie invullen als je dat wilt, maar die stap slaan we over omdat we in dit geval zo snel en efficiënt mogelijk een afspraak willen toevoegen). Je hoeft nu alleen nog maar op Opslaan te klikken om de afspraak daadwerkelijk toe te voegen. Vanaf nu kun je op deze manier razendsnel afspraken toevoegen alsof het zoekopdrachten zijn.

 

© PXimport

Met één regel tekst in de Omnibox voeg je nu je afspraak toe.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000