Stel je browser in als standaard mailprogramma

© PXimport

Stel je browser in als standaard mailprogramma

Netwerk

Geplaatst: 5 februari 2016 - 08:35

Aangepast: 14 december 2022 - 14:58

Martin Gijzemijter

Vind jij het ook zo irritant dat Outlook standaard opent als je op een e-mail-link klikt? Dat kan anders, dus dat gaan we instellen.

Een jaar of tien geleden was de kans vrij groot dat je je mail las in Outlook of Outlook Express. Tegenwoordig lezen we onze mails steeds vaker online, bijvoorbeeld met Gmail of met Outlook.com. Alleen Windows heeft dat memo niet gekregen. Lees ook: 20 superhandige Gmail-tips.

Dat kan leiden tot hele irritante situaties, want het opstarten van een programma als Outlook, Windows Mail of een andere mailclient, kan best lang duren. Eer het programma helemaal is geopend en weer is afgesloten, ben je al snel twee minuten verder. Echt niet erg als dat een keertje gebeurt, maar als het je steeds opnieuw gebeurt, wordt het een behoorlijke bron van ergernis. Kan dat anders? Ja. Gelukkig kun je je browser zo instellen dat de maildienst van je keuze wordt gestart. We gaan aan de slag met Gmail als voorbeeld.

Firefox

Start Firefox en klik op het pictogram met de drie streepjes rechtsboven en vervolgens op Opties. In het venster dat verschijnt klik je op het tabblad Applicaties aan de linkerkant. Je ziet nu een lijst met koppelingen staan. Scrol totdat je de optie mailto: ziet. Klik op het uitklapmenu daarnaast en kies de maildienst van je keuze. Vanaf nu worden maillinks waarop je in Firefox klikt, automatisch geopend met Gmail.

© PXimport

In Firefox kun je in de opties instellen met welke maildienst je maillinks wilt openenl

Chrome

Ook in Chrome kun je aangeven dat je mails wilt openen in een specifieke maildienst. Start Chrome en navigeer naar de maildienst die je doorgaans gebruikt, bijvoorbeeld www.gmail.com. Je ziet nu rechtsboven in de adresbalk een pictogram met twee diamantjes naast elkaar verschijnen. Klik hierop. In de pop-up die verschijnt klik je op Toestaan. In het vervolg zullen al je maillinks in Chrome worden geopend met Gmail.

© PXimport

Geef in Chrome aan dat de huidige maildienst je voorkeur heeft voor het openen van mail

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000