Nieuw op Videoland: beste series en films van juni

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van juni

Geplaatst: 3 juni 2020 - 13:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Maikel Dijkhuizen

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kost deze streamingdienst 8,99 euro per maand. Welke verse films en series mag je in juni verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Kapsalon Romy

Kapsalon Romy betreft een verfilming van het gelijknamige boek van Tamara Bos. Oma Stine past op haar tienjarige kleindochter Romy, maar de twee kunnen het niet zo goed met elkaar vinden. Zodra blijkt dat Stine worstelt met beginnende dementie wordt de band tussen de twee sterker. Romy beseft maar al te goed dat ze steeds meer de verantwoordelijkheid over haar vergeetachtige oma krijgt. Stine werkt ondertussen steevast door als kapster, terwijl ze op haar kleindochter blijft passen. Nood breekt tenslotte wet, want haar pas gescheiden dochter moet namelijk werken. De piepjonge tiener helpt zoveel mogelijk in de kapsalon en besluit om oma’s grootste wens te vervullen. Deze ontroerende film is vanaf 17 juni bij Videoland te zien.

The Post

Met Tom Hanks in de hoofdrol en Steven Spielberg achter de regietafel is succes met deze waargebeurde film bijna een vanzelfsprekendheid. Begin jaren ’70 kreeg The Washington Post geheime documenten van de Amerikaanse overheid (Ministerie van Defensie) in handen. Deze paperassen staan ook wel bekend als de Pentagon-papers en geven een realistisch beeld van de ontwikkelingen in de Vietnamoorlog. Het Amerikaanse volk heeft geen weet van diverse heftige gebeurtenissen. Voor een hoofdredacteur en uitgever is dat dé prikkel om de inhoud van de documenten onder de aandacht te brengen, al lopen zij daarmee wel een groot risico. Landverraad zou tenslotte weleens het einde van hun carrière kunnen betekenen. Toch zetten ze door, waarbij ze concurrent The New York Times te snel af willen zijn. The Post is vanaf 4 juni te zien.

Zwaar verliefd

Aan romantische komedies van Nederlandse makelij heeft Videoland geen gebrek. Vanaf 12 juni kunnen abonnees de feelgoodfilm Zwaar Verliefd bewonderen. De ietwat onzekere dierenarts Isa ziet de charismatische meubelmaker Ruben (Jim Bakkum) wel zitten. De dierenarts redt de hond van Ruben van een chocoladevergiftiging, waarna de vonk overslaat. Isa kan dat bijna niet geloven en besluit volop te gaan sporten om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Zal de liefde stand houden? Opvallend is dat deze film ook bij concurrent Netflix is te zien. Verder is het een bijzonder wetenswaardigheidje dat de opnames voor Zwaar Verliefd 2 vanwege het coronavirus zijn stilgelegd. Deze opvolger zou volgens de oorspronkelijke planning in 2021 uitkomen.

Huisvrouwen Bestaan Niet 2

Met Huisvrouwen Bestaan Niet 2 voegt Videoland wederom een recente Nederlandse komedie aan zijn catalogus toe. De film verscheen eind 2019 nog in de bioscopen, maar vanaf 16 juni kun je hem al thuis streamen. Net als bij het eerste deel staat in deze opvolger opnieuw het leven van Gijsje, Marjolein en Loes centraal. Op humoristische wijze proberen zij antwoord te vinden op allerlei essentiële levensvragen waar iedereen weleens mee worstelt. Een belangrijk thema binnen deze film is het moederschap, al tillen de hoofdrolspelers daar bij momenten niet al te zwaar aan. Als je zin hebt in een luchtige film die je met een goed gevoel achterlaat, is Huisvrouwen Bestaan Niet 2 een aanrader. De cast bestaat overigens uit diverse bekende Nederlanders, waaronder Jelke van Houten, Jim Bakkum, Henry van Loon en Leo Alkemade.

Devils (seizoen 1)

Voor goede series is Videoland niet te beroerd om over de grens te kijken. Zo is de Italiaanse thriller Devils vanaf 5 juni bij de streamingdienst te zien. Tien afleveringen geven een bloedstollend inkijkje in de top van een schimmige bankenwereld. Het verhaal draait om de omstreden handelaar Massimo Ruggero. Na een dodelijk incident is hem er alles aan gelegen om goede sier te maken. Een bankdirecteur (Patrick Dempsey) biedt hem een kans. Zodra Massimo een internationale samenzwering op het spoor komt, komt hij tot nieuwe inzichten. Aan welke zijde van de financiële oorlog staat hij eigenlijk? Inmiddels is er al een tweede seizoen aangekondigd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000