Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van september

© PXimport

Nieuw op Amazon Prime Video: beste series en films van september

Geplaatst: 1 september 2020 - 12:44

Aangepast: 25 november 2022 - 10:31

Maikel Dijkhuizen

Voor het luttele maandbedrag van 2,99 euro heb je onbeperkt toegang tot Amazon Prime Video. Het Amerikaanse concern publiceert op zijn eigen streamingdienst maandelijks nieuwe titels. Welke verse films en series mag je in september verwachten? Dit is er nieuw op Amazon Prime Video.

All of Nothing: Tottenham Hotspur

Wil je weleens weten hoe het er bij een topclub als Tottenham Hotspur achter de schermen aan toegaat? Kijk dan vanaf 31 augustus naar de driedelige docuserie All of Nothing. De trailer is in ieder geval veelbelovend. Voetballiefhebbers krijgen een uniek inkijkje, waarbij onder meer beelden van trainingen, kleedkamers, teambesprekingen, ontspanningsruimten en wedstrijden voorbijkomen. Uiteraard is er in de documentaire een uitgebreide rol weggelegd voor José Mourinho. Kijkers leren de excentrieke oefenmeester op een andere manier kennen.

Fernando

Racefanaten kijken reikhalzend uit naar eind september, want dan is de vijfdelige serie Fernando te zien. Hierin staat het bewogen leven van Fernando Alonso centraal, waarin onder meer zijn twee wereldtitels in de Formule 1 aan bod komen. Maar de Spanjaard betekende nog veel voor de racesport, want hij deed onder meer ook mee aan de Indy 500, Dakar Rally en 24 uur van Le Mans. In de documentaire zijn zowel recente beelden als oude (jeugd)opnames te zien. Verder komen Fernando en zijn naasten uitgebreid aan het woord. Leuk wetenswaardigheidje: Alonso keert in 2021 terug in de Formule 1, want hij zal namens Renault aan de start verschijnen.

The Boys (seizoen 2)

Het eerste seizoen van The Boys kreeg lovende kritieken, dus voor de makers was er genoeg reden om snel aan seizoen 2 te beginnen. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 4 september op Amazon Prime Video te zien. The Boys draait om een groep burgerwachten die korte metten willen maken met superhelden die verkeerde bedoelingen hebben. Onder de naam Stormfront is er in het kersverse seizoen ook een nieuwe vrouwelijke superheld actief. Deze serie biedt een fijne mix van actie én humor, waardoor The Boys wereldwijd een grote fanschare heeft opgebouwd. Inmiddels is ook al de komst van een derde seizoen aangekondigd.

All In: The Fight for Democracy

De nieuwe documentaire All In: The Fight for Democracy stelt de democratische besluitvorming in de Verenigde Staten aan de kaak. Er passeren diverse onderwerpen de revue die onder critici leven, zoals kiezersongelijkheid, onderdrukking en fouten in het democratische systeem. Zo bespreekt deze docu de omstreden verkiezing voor de gouverneurszetel in de staat Georgie. Is alles wel eerlijk verlopen? Vanzelfsprekend is het publicatiemoment niet toevallig gekozen, want de Amerikaanse presidentsverkiezingen staan voor de deur. All In: The Fight for Democracy duurt ruim anderhalf uur en is vanaf 18 september op Amazon Prime Video te zien.

Oorlogswinter

De Nederlandse kaskraker Oorlogswinter stamt alweer uit 2008 en is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Jan Terlouw uit 1972. Het verhaal speelt zich af tijdens de strenge hongerwinter van 1944 en 1945 op de Veluwe. Een burgemeester onderhoudt relatief goede banden met de Duitsers en probeert op die manier om zoveel mogelijk ellende voor zijn dorp te voorkomen. De veertienjarige zoon van de burgemeester vindt zijn vader laf en is vastbesloten om bij het verzet te gaan. Wanneer een Brits vliegtuig neerstort, besluit hij om de gewonde piloot te helpen. Al snel krijgt de tiener te maken met geweld en verraad, waardoor hij vooral op zichzelf is aangewezen. Oorlogswinter is per direct op Amazons videodienst te zien.

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is een verfilming van een waargebeurd verhaal. De bekende fraudeur Jordan Belfort en zijn zakenpartner Donnie Azoff vergaren miljoenen met het opzetten van een omstreden beleggingsmaatschappij. Ze besteden hun vermogen deels aan een leven vol feesten, drank en drugs. Daarentegen neemt ook de druk van de buitenwereld toe, waarbij corruptie op Wall Street en de bemoeienis van de maffia van grote invloed zijn. Bovendien kunnen de twee geldwolven ook op aandacht van de FBI rekenen. Hoe lang houden Jordan en Donnie hun excentrieke levensstijl vol? In deze film van maar liefst drie uur speelt Leonardo DiCaprio een glansrijke hoofdrol.

Bekende titels

Amazon Prime Video voegde onlangs een hele reeks bekende filmtitels toe. Geniet per direct van aansprekende titels als Escobar, Smoorverliefd, Dumb and Dumber To, Escape Plan, The Expendables (1 & 2) en The Peanut Butter Falcon.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000