Kickstarter biedt live video voor projecten

© PXimport

Kickstarter biedt live video voor projecten

Netwerk

Geplaatst: 1 november 2016 - 14:02

Aangepast: 14 december 2022 - 14:40

Daan Doedens

Kickstarter gaat liveuitzendingen van projecten ondersteunen. Mensen die een project via de crowfundingsite hebben lopen, kunnen vanaf nu live laten zien waar ze mee bezig zijn. Kijkers kunnen binnen het videoplatform meteen projecten backen.

Een gewone videofunctie bestond al veel langer, en vond al gretig aftrek bij crowdfundingsites als Kickstarter en Ingiegogo door het virale karakter van kort videomateriaal. Met livestreaming maakt Kickstarter nog persoonlijkere interactie en betere informatie voor de backers mogelijk. Lees ook: Pebble breekt opnieuw Kickstarter-record met Time.

Wat is Kickstarter?

© PXimport

Hoe werkt het livestreamen?

Iedereen die een Kickstarter-project heeft lopen kan vanaf nu een livestream opzetten. Je kunt aangeven wanneer de stream begint en wat je gaat doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kijkje achter de schermen van de opnames van een film, een deel van het productieproces van een nieuwe gadget, of juist de reacties van het team als de gadget eenmaal in de winkel te koop is.

Kijkers kunnen live vragen stellen via een chat. En Kickstarter zou Kickstarter natuurlijk niet zijn als potentiële backers niet ook meteen een bedrag konden storten op de streamingpagina. Overigens wordt de livestream naderhand nog even bewaard om terug te kijken voor degenen die hem gemist hebben. Hieronder vind je een voorbeeld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000