Hoeveel ruimte heb ik nog op Dropbox?

© PXimport

Hoeveel ruimte heb ik nog op Dropbox?

Geplaatst: 16 juli 2018 - 05:09

Aangepast: 14 december 2022 - 11:31

Redactie

Het is natuurlijk superhandig, zo’n cloud-account waarin je al je bestanden kunt dumpen. Het enige nadeel is uiteraard wel dat je – afhankelijk van je account – veel minder Dropbox-ruimte hebt dan op je eigen harde schijf.

In theorie kun je natuurlijk wachten tot Dropbox aan de bel trekt en je vertelt dat je je opslagcapaciteit bijna hebt opgebruikt, maar handig is dat niet. Dat soort meldingen komt namelijk doorgaans precies op het moment dat je er helemaal geen tijd voor hebt, dus het is nuttiger om de resterende opslagcapaciteit van je Dropbox-account in de gaten te houden. Gelukkig is dat allesbehalve ingewikkeld.

Resterende opslagcapaciteit bekijken

Er zijn grofweg twee plekken in Dropbox waar je kunt zien hoeveel ruimte je nog hebt: een verkorte en een volledige weergave. De verkorte weergave bereik je door te surfen naar www.dropbox.com en in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens zie je rechtsboven een pictogram met je profielfoto (of een smiley als je geen profielfoto hebt geüpload). Wanneer je hierop klikt, vouwt er een menu uit en daarin zie je direct hoeveel opslagcapaciteit je in totaal hebt en hoeveel je daarvan precies hebt gebruikt.

© PXimport

Wil je iets meer informatie, dan kun je in dit menu klikken op Instellingen en op Account in het menu dat uitklapt. Daar zie je dezelfde gegevens staan, maar daaronder vind je meer informatie. Zo zie je hoeveel van de opslagcapaciteit wordt opgebruikt door reguliere bestanden, hoeveel door gedeelde bestanden, maar ook hoeveel extra opslagcapaciteit je verdiend hebt (dus bovenop de 2 GB die je standaard krijgt). Klik je op Alle verdiende opslagruimte weergeven, dan zie je hoe je die opslagruimte hebt verdiend, maar ook hoe je eventueel nog meer opslagruimte kunt verdienen. Heb je écht ruimtegebrek, dan kun je natuurlijk ook altijd nog overstappen op een zakelijk account. Voor 100 euro per jaar krijg je 1 TB aan opslagcapaciteit. Of je kunt gewoon een van die andere gratis clouddiensten erbij gebruiken.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000