Het thuisnetwerk van de toekomst

© PXimport

Het thuisnetwerk van de toekomst

Netwerk

Geplaatst: 7 februari 2022 - 07:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Streamen, gamen en videobellen maken een steeds groter deel uit van ons dagelijkse digitale leven. We voegen steeds meer wifi-apparaten toe aan onze huishoudens en hebben daarbij het liefst in alle kamers het beste bereik, van de hobbyruimte in de kelder tot de thuiswerkplek op zolder. Stabiel en snel wifi is daardoor belangrijker dan ooit. devolo biedt daarvoor dé oplossing met een combinatie van het beste op het gebied van wifi en de nieuwste Powerline-technologie: devolo Magic 2 WiFi 6, 's werelds eerste Powerline-adapter met Wi-Fi 6.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

De maximale Powerline-snelheid tot 2.400 Mbps in combinatie met wifi-prestaties tot wel 1.800 Mbps zorgen voor een nieuw level in je thuisnetwerk. Tel daarbij op dat de OFDMA-functie ervoor zorgt dat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van de wifi-frequenties. Met als resultaat dat er meer bandbreedte beschikbaar is voor elke datastroom. Zo wordt het aantal apparaten dat wordt voorzien van ultrasnelle wifi geoptimaliseerd. 

Beter bereik met Mesh-WiFi

Met een mesh-netwerk breid je eenvoudig het bereik van je wifi-router uit. Zo vormen meerdere wifi-punten één geïntegreerd netwerk. Access Point Steering zorgt ervoor dat mobiele apparaten zoals smartphones en tablets altijd verbonden zijn met het snelste toegangspunt. Aangezien de hotspots zich binnen hetzelfde netwerk bevinden, vinden de wissels plaats zonder dat je daar iets van merkt. 

© CIDimport

De nieuwe Powerline generatie

Om het signaal door dikke muren, plafonds en zelfs vloerverwarmingssystemen te sturen is een kabelverbinding nodig, maar met de Magic-kits van devolo profiteer je eenvoudig van het bestaande elektriciteitsnetwerk. Zo creëer je bij elk stopcontact makkelijk een wifi-hotspot.

Home Network App

Het netwerk uitbreiden, gastaccounts toevoegen of een kinderslot instellen kan eenvoudig met de devolo Home Network App. Met deze app bedien je het volledige netwerk en zijn wijzigingen binnen enkele seconden geregeld.

Upgrade nu ook jouw thuisnetwerk met de combinatie van Powerline-technologie en Mesh-Wifi met de devolo Magic 2 WiFi 6. Verkrijgbaar als Starter Kit met twee adapters, ideaal voor woonoppervlakten tot 120 m², of als Multiroom Kit met drie adapters voor dekking van woonruimtes tot 180 m². Wil je jouw netwerk nog verder uitbreiden? Maak dan eenvoudig gebruik van extra losse adapters.

Ga voor meer informatie naar www.devolo.nl.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000