DuckDuckGo passeert 10 miljard zoekopdrachten

© PXimport

DuckDuckGo passeert 10 miljard zoekopdrachten

Netwerk

Geplaatst: 20 januari 2017 - 05:59

Aangepast: 24 november 2022 - 12:21

Lub Snoek

Zoekmachine DuckDuckGo passeerde vorig jaar de 4 miljard zoekopdrachten. Daarmee is de neutrale zoekmachine goed voor meer dan 10 miljard zoekopdrachten sinds 2010.

Blog

Dit liet DuckDuckGo weten in een blogpost op hun website. Het aantal zoekopdrachten groeit exponentieel, waardoor DuckDuckGo de komende tijd waarschijnlijk steeds groter zal worden. Lees ook: Google wist zoekresultaten Holocaust.

Neutraal

DuckDuckGo positioneert zichzelf als een neutrale zoekmachine. Ze slaan geen zoekgegevens op van hun gebruikers en geen enkele zoekopdracht wordt bewaard. Zo krijgt iedere gebruiker van de zoekmachine dezelfde zoekresultaten te zien, ongeacht persoonsgegevens of eerdere zoekopdrachten.

Als je op de pagina van de zoekmachine op Leer meer drukt, kun je de missie van de website lezen:

© CIDimport

© CIDimport

Doordat er geen gegevens zijn om te verkopen, heeft DuckDuckGo ook niets te bieden aan adverteerders. Dit maakt de zoekresultaten nog neutraler.

© CIDimport

© CIDimport

Privacy

Blijkbaar is er steeds meer vraag naar objectieve zoekmachines die privacy hoog in het vaandel hebben. Onlangs liet Yahoo! weten dat hackers na een cyberaanval in 2013 toegang hadden tot meer dan 1 miljard Yahoo!-accounts. Hiermee gaat deze aanval de geschiedenis in als het grootste veiligheidslek ooit.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat DuckDuckGo nooit zal worden gehackt, maar het is begrijpelijk dat internetgebruikers privacy en anonimiteit steeds belangrijker gaan vinden. Objectief zoeken naar bepaalde gebeurtenissen of personen kan ook goed zijn voor je nieuwsvergaring, aangezien gebruikers van bijvoorbeeld Google al snel tegen een filter bubbel aanlopen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000