Devolo komt met een plus versie van zijn al langer bestaande dLAN 200 AV homeplug adapter. Met de toegevoegde stekkerdoos raakt u geen aansluiting kwijt en worden ook nog eens de stoorsignalen weggefilterd.

Heeft uw draadloze netwerk onvoldoende bereik of snelheid, of heeft u onvoldoende vertrouwen in de veiligheid van een draadloos thuisnetwerk en is het trekken van netwerkkabels geen haalbare optie? Dan is het gebruik van een datanetwerkverbinding via het stroomnet een goed alternatief.
Steek bij de bron en bestemming een Devolo homeplug adapter in de wandcontactdoos het u hebt een uistekende ethernet verbinding. Dankzij het geintegreerde coderingsalgorithme is deze verbinding ook nog eens beveiligd.

Netfilter

Omdat veel gebruikers van dit soort adapters deze gebruiken op een plaats waar ze het stopcontact niet kunnen missen. Word hij gebruikt in een verdeeldoos waar ook de overige computerapparatuur op wordt aangesloten. Dit is voor de kwaliteit van de signaaloverdracht niet ideeal. Voedingen van computerapparatuur veroorzaken nog wel eens wat stoorsignalen op het stroomnetwerk waardoor ze de overdracht van het data signaal verstoren. Door nu de nieuwe dLAN 200 AVplus adapter in de wandcontactdoos te steken en de verdeel doos weer in het hierin aanwezige stopcontact wordt dit probleem vermeden. In de Devolo dLAN 200 AVplus adapter zit namelijk een filter die de stoorsignalen eruit filtert en een optimale overdracht van de datasignalen bevordert.
Nadeel is wel dat in een dubbele wandconatactdoos de tweede aansluiting als gevolg van de grootte van het dLan apparaat niet gebruikt kan worden.

Snelheid

De gespecificeerde snelheid van 200 Mbps is een theoretische bruto snelheid die alleen al door de 100 Mbps ethernetaansluiting tot de helft wordt beperkt. Wij meten een maximale doorvoersnelheid van 35 Mbps en dat is voor het beoogde gebruik zelfs voor hd-streaming toepassingen ruim voldoende. Deze snelheid is ongeveer twee keer zo hoog als een draadloze 11g verbinding.

Netwerk

Met de dLAN 200 AVplus adapters kunt u op een heel eenvoudige manier overal in huis over een netwerkaansluiting beschikken. De starter kit bevat twee van deze pluggen en met losse extra pluggen (a € 80) is dit netwerk eenvoudig uit te breiden. Het maximale bereik van deze verbindingen is 200 meter.

Energieverbruik

De apparaten gebruiken met 5 Watt of 3,3 W in standby relatief weinig energie.Toch iets om in het kader van het sluipende energieverbruik rekening te houden.
PluspuntenMinpuntenConclusie

  • eenvoudig

  • stopcontact met netfilter

  • energieverbruik

  • tamelijk groot

Een uitstekend alternatief voor een vaste netwerkaansluiting waar kabelstrekken niet mogelijk en een draadloze verbinding onwenselijk is. Het ingebouwde stopcontact zorgt ervoor dat er geen aansluitingen verloren gaan. De snelheid is hoog genoeg voor een ongestoorde av-verbinding.

9,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000